PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Vodič Za Kupovinu Pneumatika

Koje pneumatike izabrati za zimu?

Michelin 22 окт 2012

Koje pneumatike izabrati za zimu?

Izgleda da zima neće biti lakša na putevima - možda ste vi i vaša porodica već nekada bili zaglavljeni, nasukani ili još gore u hladnom talasu. Dakle, da li treba da razmišljate o zimskim pneumaticima - i ako je tako, koje faktore treba razmotriti?

Do 24m kraći zaustavni put

Za pneumatike, zima počinje pre nego što temperatura na termometru padne i dođe do smrzavanja. Tokom niskih temperatura, performanse običnih “letnjih” pneumatika počinju da slabe i " zimski " pneumatici imaju prednost. Razlike mogu biti iznenađujuće: tipičnom automobilu koji se kreće brzinom samo 50km/h1 na snegu potrebno je 48m da se zaustavi sa letnjim pneumaticima - strašno u odnosu na 24m ako je isti automobil opremljen zimskim pneumaticima.

Jedna od glavnih razlika između letnjih i zimskih pneumatika je smesa gume koja se koristi da se naprave. Dobar primer je novi Alpin pneumatik - MICHELIN-ov proizvod koji koristi posebna jedinjenja koja povećavaju moć prianjanja i kočenja čak i na mokrim ili zaleđenim putevima.

Zbog manjeg trenja na zimskim putevima, dezen pneumatika je još bitniji. Zimskim pneumaticima je potrebno da dobiju što bolje držanje - zato oni imaju šire, jedinstvenije dodirne površine koje omogućavaju postepeni prelaz iz jednog u drugi gazeći blok. Ova nova generacija zimskih pneumatika ima 71 šaru na gazećem sloju pneumatika, dizajnirane da onemoguće sakupljanje snega, lapavice i vode između blokova. One stvaraju efekat nalik na gusenicu na klizavim podlogama da bi se vozilo lakše kretalo... i da vam pomognu da se zaustavite kada je to bitno.

Zimski pneumatici: za sve vrste zimske vožnje

Da li su zimski pneumatici samo za sneg? Sa čime se mnoge evropske zemlje mogu suočiti tokom zime? Temperature mogu biti ispod nule ili blage, a putevi se mogu promeniti vrlo brzo između suvog, mokrog, ledenog i snežnog.

Činjenica je da su zimski pneumatici dizajnirani za ove vremenske uslove bolji na svakoj podlozi - tako da je dobra ideja da razmislite o zameni vaših pneumatika kada dođe hladno vreme. Potražite brend koji nudi moćnu kilometražu i kočenje i učinite ih još mudrijom investicijom.

Razgovarajte sa vašim specijalistom za pneumatike o tome koji su zimski pneumatici pogodni za vaše vozilo i vaše potrebe. 1 Kočenje na snegu od 50 do 0 km/h. Test sproveden u 2007 od strane nezavisnog centra za ispitivanje " Test World" u Ivalo , Finska na pneumaticima dimenzija 195/65 R 15.

Za vas od MICHELIN-a

Vaši nedavno pregledani članci

Nema vaših nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader