Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

Paketi zimskih pneumatika

Opremite vaš automobil kompletom zimskih točkova koji uključuje i felne i pneumatike.

Kada temperatura krene da pada ispod 7 stepeni, preporučujemo vam da zamenite letnje pneumatike kompletom zimskih točkova, sa sve felnama.

Paket zimskih pneumatika ili set „zimskih točkova” se odnosi na pakovanje koje uključuje i felne i zimske pneumatike - investicija koja će vam se sigurno isplatiti.

Saznajte zašto preporučujemo opciju kompletnog zimskog paketa.

 

Korisni predlozi i saveti

Šta tačno obuhvata paket „felne + zimski pneumatici”?

Zimski paket pneumatika se sastoji od seta pneumatika kombinovanog sa setom felni (mogu biti čelične ili aluminijumske u zavisnosti od vaših preferenci). Ovo vam omogućava da odaberete set kompletnih zimskih točkova spremnih za montažu na vaš automobil svake godine kako biste zamenili letnje točkove (felne + letnji pneumatici). Ova opcija vam štedi vreme i predstavlja bezbedniju alternativu vožnji u nestabilnim vremenskim prilikama. 

Jedan način da smanjite troškove ovog paketa je da se odlučite za veličinu pneumatika sa prečnikom felni koji je odobren za vaše vozilo, a manji od onog koji koristite tokom leta. Zimski pneumatici su generalno skuplji od letnjih pneumatika, ali odabir manjih pneumatika vam može omogućiti da prođete jeftinije.

pack pneu jantes winter

Ako, na primer, opremate automobil „Golf 7”, odobreno je šest veličina pneumatika :

195/65 R15 - 205/55 R16 - 205/50 R17 - 225/45 R17 - 225/40 R18 - 225/35 R19 
Bez obzira na vašu tradicionalnu veličinu pneumatika, možete odabrati bilo koju od ovih šest veličina za vaš zimski paket.

Zimski pneumatici sa indeksom brzine koji je niži od indeksa originalnih pneumatika se takođe mogu montirati.Letnji pneumatik sa oznakom „205/55 R16 91V” (maksimalna brzina: 240 km/h) može, na primer, biti zamenjen zimskim pneumatikom oznake „205/55 R16 91H” (maksimalne brzine: 210 km/h) ili zimskim pneumatikom oznake „205/55 R16 91T” (maksimalne brzine: 190 km/h).

Smanjivanje indeksa brzine pneumatika generalno može dovesti do nekih ušteda. Ako odaberete ovu opciju, morate zalepiti nalepnicu na vašu instrument tablu koja će vas podsećati da ne prelazite ograničenje brzine.

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1

Saveti o tome kako da budete bezbrižni dok vozite ove zime

Time što ste odabrali opciju paketa koji uključuje felne i zimske pneumatike, ne samo da ste uštedeli novac, već i vreme jer ste izbegli stresne situacije zahvaljujući tome što se ovakvi pneumatici dosta lako montiraju. Šta je u svemu ovome „šlag na torti”? Možete lično da kreirate i personalizujete vaše nove točkove!

Gde mogu da kupim paket zimskih pneumatika?

Većina onlajn prodavaca pneumatika nudi pakete „felna + zimski pneumatik”. Možete posetiti veb-sajt našeg onlajn prodavca pneumatika ili druge sajtove kako biste pronašli najbolje ponude paketa zimskih pneumatika. Oni vam nude izbor između dostave na kućnu adresu ili dostave kod ovlašćene partnerske garaže, kao i između samostalnog montiranja zimskih pneumatika i posete specijalizovanoj radnji za besplatnu montažu. Dobro poznati brendovi kao što je, na primer, „Euromaster” takođe nude pakete zimskih pneumatika. Oni posluju širom Evrope i imaju najbolje pneumatike kompanije MICHELIN. Njihov prodajni tim vam može dati savete i pomoći oko odabira najboljeg paketa za vaše vozilo. Točkove će izbalansirati i montirati profesionalac - što predstavlja brz i efikasan način da pripremite vaše vozilo za zimsku sezonu.

Koliko košta paket zimskih pneumatika?

Iako zahteva početnu investiciju, opremanje vašeg vozila kompletnim setom zimskih pneumatika i felni će vam, gledano na duge staze, uštedeti i vreme i novac. Faktori kao što su veličina i model felni će imati uticaja na konačnu cenu. Obična čelična felna, na primer, košta oko 50 funti, dok aluminijumska košta između 100 i 200 funti. One bi u idealnom slučaju trebalo da imaju isti vek trajanja kao i vaše vozilo i ako odlučite da ga prodate, trebalo bi da povećaju cenu vašeg vozila. Što se tiče pneumatika, cene se kreću od 30 funti za osnovne zimske pneumatike do preko 200 funti za vrhunske pneumatike. Što se tiče felni, njihova cena raste sa veličinom pneumatika. Možete saznati cenu ako ukucate model vašeg vozila u onlajn simulator cene ili se možete raspitati u specijalizovanoj radnji koja prodaje pneumatike.  

bibendum
Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača