Informacije o kolačićima

 

Kako Michelin koristi kolačiće?

Michelin je posvećen zaštiti Vaših ličnih informacija i preduzimanja jasnog i transparentnog pristupa informacijama koje prikupljamo i načinu na koji ih koristimo. Ova smernica objašnjava kako upravljamo kolačićima i drugim identifikatorima kada koristite našu Web stranicu ili digitalne usluge i kako možete da upravljate željenim postavkama.

1. Ko smo mi i kako da nas kontaktirate?

Naše puno pravno ime je [PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU GUMA TIGAR TYRES, DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU PIROT] ("Michelin") i kada koristite našu Web stranicu ili usluge, mi smo odgovorni za obradu, odnosno mi smo rukovalac. Ako je potrebno da nas kontaktirate, možete to da uradite na različite načine:

Možete nam poslati email na [gdpr.serbia@michelin.com]
 
Možete nam poslati pismo adresirano na [Nikole Pašića 213, 18300 Pirot, Republika Srbija]
Možete nas kontaktirati i putem kontakt formulara na našem sajtu ([Umetnuti link hiperveze])

2. O našem [Licu za zaštitu podataka o ličnosti]

Iako su svi Michelin-ovi radnici posvećeni zaštiti i poštovanju Vaše privatnosti, imamo [Lice za zaštitu podataka o ličnosti] koje je zaduženo za sve aspekte koji se odnose na lične podatke u Michelin-u. Možete da ga kontaktirate slanjem e-poruke [gdpr.serbia@michelin.com].

3. Šta je kolačić? 

Kolačić je tekstualna datoteka ili softverska stavka koja zapisuje informacije o navigaciji uređaja na internetu. Ona se nalazi pod kontrolom Vašeg internet pregledača i ponekad nosi jedinstveni i slučajni broj.

Kada Michelin koristi pojam "Kolačići", to mogu biti kolačići, identifikatori ili slične tehnologije koje se oslanjaju na pristup terminalu koji koristite za postavljanje i čitanje kolačića (računar, tablet, smartphone uređaj) kada pristupate našim Web stranicama ili uslugama. 

Kolačić dozvoljava Michelin-u ili njegovim partnerima kao generatorima kolačića, tokom njihove validnosti, da prepoznaju Vaš terminal svaki put kada pristupi digitalnom sadržaju koji sadrži kolačiće od istog izdavaoca.

4. Druga pravila koja Vas upućujemo da pročitate

Neke informacije iz kolačića ne identifikuju Vas direktno niti indirektno i ne predstavljaju lične podatke. Druge mogu da Vas identifikuju i predstavljaju lične podatke i primenjuju specijalnu zaštitu. Za više informacija o tome kako Michelin koristi Vaše lične podatke, pozivamo Vas da se upoznate sa našim smernicama za zaštitu podataka [Umetnuti link hiperveze] kao i sa smernicama naših partnera koje su dostupne preko modula za upravljanje željenim postavkama.

5. Zašto Michelin koristi kolačiće?

Michelin uvek traži nove načine da poboljša svoje Web stranice, kao i svoje mobilne i tablet aplikacije kako bi Vam ponudio bolju uslugu prilagođenu Vašim interesima. Michelin koristi i različite tipove kolačića kao što je prikazano dole u tekstu, a neki od njih mogu zahtevati prethodni pristanak korisnika (Kolačići tipa oglašavanja) pre nego što se kolačić instalira ili pročita na Vašem uređaju.

6. Kako Vas Michelin obaveštava o kolačićima koje koristi?

Kada prvi put dođete na Web lokaciju Michelin-a, modul koji vam omogućava upravljanje saglasnostima korisnika vraća se na ovu stranicu koja Vam pruža sve informacije o kolačićima koji se zatim koriste.

U svakom slučaju, Vi imate kontrolu nad ovim kolačićima. S obzirom na to, imate mogućnost da ih odbijete, podesite ili da ih izbrišete.

7. Kako da izbrišete kolačiće i/ili upravljate željenim postavkama?

a) Postavke za internet pregledač

 Većina internet pregledača Vam omogućava da kontrolišete kolačiće pomoću njihovih postavki, koje se mogu prilagoditi tako da odražavaju Vašu saglasnost za korišćenje kolačića. Pored toga, većina internet pregledača dozvoljava i brisanje kolačića. Da biste saznali više o funkcionisanju internet pregledača, pogledajte dokumentaciju pregledača.

Da biste saznali više o podešavanju željenih postavki, možete posetiti i sledeću Web lokaciju: https://www.youronlinechoices.com/ 

b) Upravljanje željenim postavkama pomoću modula za upravljanje kolačićima

Internet stranica Michelin-a ima modul za upravljanje saglasnostima korisnika svoje Web lokacije ili aplikacije pre postavljanja ili čitanja kolačića.

U prvoj poseti našem web sajtu ili aplikaciji, prozor sa informacijama će Vam omogućiti da nam saopštite izbor. Možete da ih prihvatite, da ih podesite, odbijete ili da pristupite smernicama za upravljanje kolačićima tako što ćete kliknuti na funkcije dostupne u našem modulu za upravljanje saglasnostima korisnika.

Modul za upravljanje saglasnostima korisnika omogućava Vam da naznačite željene postavke bilo na globalnom nivou, bilo kroz namenu kolačića ili po kategorijama partnera. Takođe imate pristup svih njihovim smernicama za privatnost.

Vaša saglasnost važi za vremenski period koji ne prelazi vek trajanja kolačića u smislu svoje namene i primenljivih propisa. Slično tome, ako odbijete kolačiće, Vaš izbor će takođe biti zadržan u određenom vremenskom periodu. Po isteku ovog perioda, ili ako obrišete kolačić vezan za čuvanje Vašeg izbora, modul za upravljanje saglasnostima će Vam ponovo biti ponuđen.

Slobodno možete da prihvatite ili odbijete kolačiće, ali imajte na umu da bi odbijanje moglo učiniti Vašu pretragu na našem Web sajtu manje korisnom i sa manje relevantnim sadržajem.

Bez obzira na Vaš prvobitni izbor, možete da ga promenite u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na funkciju "upravljanje kolačićima" u ovoj smernici za kolačiće ili na funkciju "Kolačići" koje se nalazi na dnu svake stranice naše Web lokacije.

8. Koje tipove kolačića koristi Michelin?

Kolačići se mogu kategorizirati na više načina:

U zavisnosti od veka trajanja:

« Sesijski » kolačić : ovo je kolačić koji nestaje kada korisnik zatvori internet pregledač.
"Trajni" kolačić: ovo je kolačić koji ostaje na korisničkom računaru/uređaju kroz unapred definisani period nakon zatvaranja sesije pregledanja. Maksimum trajanja regulisan je pravilnicima ili preporukama od strane relevantnog autoriteta za zaštitu podataka. U ovom slučaju, život kolačića ne može da premaši 13 meseci posle njegovog postavljanja. 
U zavisnosti od toga odakle dolaze:

Kolačići "prve strane" : oni su direktno postavljeni od strane Michelin-a ili njegovih pružalaca usluga.

Kolačići « trećih strana »: oni su postavljeni od strane partnera koje je Michelin autorizovao (npr. reklamna agencija). Kada koriste kolačiće, treće strane su odgovorne za kolačiće koje su postavili. Pozivamo Vas da konsultujete njihove smernice za upravljanje kolačićima. Takođe možete da koristite njihove alate za prikupljanje i upravljanje saglasnostima da biste uredili željene postavke.

Kolačići mogu služiti u nekoliko svrha. Naslov namene može da varira od jednog aktera do drugog. One se mogu grupisati u sledeće kategorije kako sledi.

Strogo potrebni kolačići

Strogo potrebni kolačići koji su neophodni za pružanje internet komunikacijske usluge elektronskim putem su od suštinskog značaja za pravilno funkcionisanje Web lokacije. Njihovo deaktiviranje izaziva značajne poteškoće u korišćenju web-sajta, ili čak i nemogućnost korišćenja usluga koje nudi. Ovi kolačići pokrivaju mnoge namene. Na primer, oni mogu da identifikuju uređaje da bi usmerili komunikaciju, označavaju "pakete" podataka da bi ih dostavili u pravom redosledu, otkrivaju greške u prenosu ili gubitke podataka, čuvaju sadržaj korpe za kupovinu tokom sesije, prilagode korisnički interfejs (jezik, prezentaciju usluge) ili potvrdu identiteta tokom pružanja usluge. 

Ovi kolačići takođe omogućavaju Michelin-u da zapamti izbor koji korisnici iskazuju u pogledu željenih opcija za postavljanje i čitanje kolačića kako ih ne bi ponovo zahtevali tokom određenog vremenskog perioda.

Ovi kolačići i identifikatori provode se na osnovu Michelin-ovog legitimnog interesa.

Pošto su striktno neophodni za Vašu navigaciju, nije potrebno dati Vaš prethodni pristanak.

Ovim kolačićima se ne upravlja kroz naš modul za upravljanje saglasnostima.

Glavne namene kolačića i njihovi Naslovi moraju biti prilagođeni

Funkcionalni kolačići i identifikatori

Funkcionalni kolačići se koriste za poboljšavanje Vašeg doživljaja pri pregledanju. Oni pamte izbore koje ste napravili (Vaše korisničko ime, poslednje opcije Vašeg putovanja, na primer) i pružaju personalizovane usluge. Zahvaljujući ovim kolačićima ne morate da unosite, određene informacije, svaki put kada se prijavljujete na našu lokaciju ili aplikaciju. Oni mogu da zapamte promene koje ste napravili oko veličine teksta, fonta ili drugih delova Web stranica koje  mogu biti personalizovane.

Funkcionalni kolačići neće biti korišćeni za pokazivanje oglasa na našoj Web lokaciji ili na drugim Web lokacijama.

Slobodni ste da ih prihvatite ili odbijete, ali ako ih blokirate, moguće je da Vaši prethodni izbori usluga neće biti zapamćeni.

Ovi kolačići će se koristiti zavisno od Vašeg prethodnog pristanka.

Statistički ili kolačići merenja korisnika naših usluga

Kolačići merenja broja posete koriste se za poboljšavanje performansi korišćenja Michelin Web lokacija. 
Prikupljeni podaci obezbeđuju anonimne statističke podatke o posećenosti stranice (broj posetilaca i posećenih stranica, vreme posete, poruke o greškama, broj poseta, učestalost povrata na stranicu...) ».

Kolačiće za analizu mogu instalirati i upravljati njima partneri koji imaju dodatne namene. Međutim, Michelin može ograničiti njihovu upotrebu u svrhe zahteva za statističke analize.

Slobodni ste da ih prihvatite ili odbijete, ali ako ih blokirate, Michelin će imati manje informacija za poboljšanje performansi svoje internet stranice.

Ovi kolačići se postavljaju na osnovu Vaše prethodne saglasnosti ili našeg legitimnog interesa kada korisnici ispunjavaju uslove za izuzeće od davanja pristanka.

Kolačići povezani sa operacijama ciljanog oglašavanja

Ciljani i reklamni kolačići omogućavaju nezavisnim kompanijama da pružaju usluge, u svrhe oglašavanja i poboljšavanja njihove efikasnosti. 
Ovi kolačići mogu pamtiti stranice i Web lokacije koje posećujete, kao i prikupljati lične podatke, uglavnom IP adresu uređaja koji se koristi. 
Prikupljene informacije mogu se podeliti sa trećim licima.

To su, na primer, kolačići koji dozvoljavaju reklamnim agencijama da ponude oglase koji su prilagođeni Vašim interesovanjima u skladu sa Vašim pregledanjem Web lokacija Michelin-a, ili kojima se ograničava njihovo ponavljanje.

Michelin i nezavisni snabdevači usluga, uključujući Google, zajedno koriste vlasnički kolačić i kolačiće nezavisnih proizvođača da bi dobili informacije, optimizovali i objavili oglase na osnovu poseta njihovom sajtu. 
Michelin i njegovi snabdevači usluga takođe koriste ova dva tipa kolačića da bi utvrdili odnos između poseta na lokaciji i utisaka tih oglasa, drugih upotreba reklamnih usluga i interakcija sa ovim utiscima i reklamnim uslugama. 
Na kraju, Michelin i njegovi snabdevači usluga koriste ove dve vrste kolačića da bi zapamtili Vaše interese i demografske elemente kako bi Vam ponudili ciljano oglašavanje.

Ovi kolačići će se koristiti zavisno od Vašeg prethodnog pristanka.

Kolačići društvenih mreža koje generišu funkcije za podelu sadržaja na društvenim mrežama
Michelin koristi takozvane dodatne neophodne komponente (u daljem tekstu: dugmad) koje se odnose na društvene mreže kao što su Facebook, LinkedIn ili YouTube. 
Michelin pruža funkcije za podelu sadržaja na društvenim mrežama. 
Kolačićima društvenih mreža upravlja odgovarajuća društvena mreža. 
Pozivamo Vas da pročitate smernice za upravljanje kolačićima društvenih mreža na relevantnoj lokaciji 

Ovi kolačići će se koristiti zavisno od Vašeg prethodnog pristanka.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača