VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST
Zimski pneumatici: dozvolite da vam kompanija MICHELIN RS pomogne da odaberete zimske pneumatike za vaš terenac
Korisni predlozi i saveti

Zbog čega bi vaše vozilo sa pogonom „4x4” trebalo da opremite zimskim pneumaticima?

U zimskom periodu, putevi su pod uticajem promenljivih vremenskih prilika i možete se u bilo kom trenutku suočiti sa kišom, snegom ili ledom. Radi bezbedne vožnje, vozila moraju biti opremljena pneumaticima koji su pogodni za hladne, klizave površine - a to takođe važi i za terence i vozila sa pogonom „4x4”. Uprkos tome što imaju pogon na sva četiri točka, takva vozila su teška, tako da imaju duži zaustavni put po vlažnim, zavejanim i zaleđenim putevima ako nisu opremljena zimskim pneumaticima. Korišćenje zimskih pneumatika na terencima ili vozilima sa pogonom „4x4” obezbeđuje bolje prianjanje, unapređuje upravljivost i smanjuje zaustavni put, u poređenju sa letnjim pneumaticima.

Zimski pneumatici za vozila sa pogonom „4x4” su dizajnirani da pruže bolje prianjanje, tako da zadržite kontrolu nad vašim vozilom kad put postane klizav. Imajte u vidu da zimske pneumatike treba da montirate i na prednje i na zadnje točkove iako većina džipova ima pogon na sva četiri točka.

Možete li da vozite bez zimskih pneumatika ako imate vozilo sa pogonom „4x4” ili terenac?

Bez obzira na to da li vozite džip sa prednjim, zadnjim ili pogonom na sva četiri točka, čak i tada je preporučljivo da opremite vaše vozilo zimskim pneumaticima. Iako vam to što imate pogon na sva 4 točka daje bolju agilnost na zavejanim putevima, ne  može se uporediti sa performansama koje dobijate sa „3PMSFzimskim pneumaticima ili „3PMSF 4” pneumaticima za sve sezone u zimskim uslovima, a posebno na putevima prekrivenim poledicom.

Ukoliko već imate montirane letnje pneumatike, verovatno nećete imati mnogo problema u vožnji uzbrdo. Ali pri vožnji nizbrdo nećete imati nijednu od prednosti koje nudi pogon na sva 4 točka, što može biti jako opasno s obzirom na to da su vozila sa pogonom „4x4” znatno teža.

Koliko koštaju pneumatici za terence ili vozila sa pogonom „4x4”?

Kupovina zimskih pneumatika za  vozilo sa pogonom „4x4” ili terenac je investicija u vašu bezbednost i bezbednost vašeg vozila koja će vam se itekako isplatiti. Raspitajte se po radnjama i pronaći ćete najbolje zimske pneumatike koji odgovaraju vašem budžetu i navikama u vožnji. Naposletku, vožnja na planinskim putevima, neasfaltiranim putevima i glavnim gradskim saobraćajnicama zahteva odgovarajuće pneumatike.

U oblastima u kojima nema puno snežnih padavina, pneumatici za sve 4 sezone vam pružaju najbolje prianjanje po vlažnim i klizavim putevima. „Latitude Tour HP” pneumatik, koji dolazi u 27 različitih veličina, obezbeđuje izvanredne performanse po konkurentnoj ceni. Vožnja po zavejanim planinskim putevima zahteva da na vašem džipu ili vozilu sa pogonom „4x4” imate zimske pneumatike. „Alpin 6” pneumatik sa „Michelin Evergrip” tehnologijom nudi pravu vrednost za novac. Ovaj pneumatik ima izvanredne rezultate u pogledu kočenja i ubrzavanja na zavejanim površinama, a posebno na padinama.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača