header

Najbolji pneumatici za sva godišnja doba za terence

Korisni predlozi i saveti

Pneumatici za sva godišnja doba donose neporecive koristi u poređenju sa letnjim i zimskim pneumaticima. Koje su to koristi? Koje pneumatike za sva godišnja doba treba da odaberete za svog terenca? Saznajte odgovore u ovom članku.

Zašto odabrati pneumatike za sva godišnja doba za svog terenca?

car in snow

Pneumatici za sva godišnja doba idu u korak sa duhom pokretljivosti koji nudi vaš terenac pružajući vam dodatne mogućnosti upotrebe u poređenju sa letnjim ili zimskim pneumaticima.

Naravno, ako je vaš terenac opremljen pneumaticima za sva godišnja doba, možete uživati u dobrim performansama čak i kada više niste na pristupačnom terenu kakav je drum. A to znači da se osećate udobno i bezbedno za volanom svog terenca i kada vozite po lošim ili nepredvidivim vremenskim uslovima.

Štede vreme i novac

Pneumatici za sva godišnja doba su projektovani da se koriste na vozilu tokom cele godine, a to donosi značajne uštede vremena i novca:

  • Nema potrebe da idete kod vulkanizera da zimske pneumatike zamenjujete letnjim (i obrnuto),
  • Nema potrebe da plaćate za montažu i balansiranje dvaput godišnje,
  • Nema potrebe za skladištenjem pneumatika koje ne koristite.

Koji su pneumatici za sva godišnja doba za vašeg terenca?

Godine 2015, Mišlen je predstavio veliku inovaciju u oblasti pneumatika za sva godišnja doba svojom ponudom CrossClimate. Uspeh ove ponude naročito se dopao vlasnicima terenaca. 

Zbog čega su pneumatici MICHELIN CrossClimate toliko inovativni?

Kako bi obezbedile ponudu pneumatika za sva godišnja doba, ostale robne marke su dodatno unapredile performanse zimskog pneumatika. Uz pneumatike MICHELIN CrossClimate, Mišlen je zauzeo sasvim suprotan pristup. Krenuli smo od letnjeg pneumatika i izmenili ga tako da dobije i zimske karakteristike.

Zašto?

  • Zato što se dugotrajnost zimskog pneumatika skraćuje po toplom vremenu. I smatrali smo da nema razloga da pneumatik za sva četiri godišnja doba ima taj isti nedostatak,
  • Zato što smo želeli pneumatik čije su performanse podjednako dobre na vlažnom i suvom drumu tokom letnje upotrebe, uz odgovarajuću udobnost i svojstva. Budući da smo želeli da ovaj pneumatik ispuni naše kriterijume dugotrajnosti, ono što nazivamo „performansama stvorenim da traju”(1)


Baš zato je naša ponuda CrossClimate u toj meri inovativna i deluje ubedljivo tolikom broju klijenata. 

4w 239 tire michelin cross climate suv en us features and benefits 2 nosignature square

Pneumatici za sva godišnja doba posebno projektovani za terence

picture1

MIŠLEN je proizveo novu kategoriju pneumatika za sva godišnja doba u svojoj ponudi CrossClimate:  MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Dodatak SUV označava da su ovi pneumatici posebno projektovani za ovaj tip vozila.

Pneumatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV donosi u proseku više pređenih kilometara (2) u poređenju sa svojim glavnim konkurentima, istovremeno zadržavajući najviše performanse bezbednosti u svim vremenskim uslovima (1).

Na njima je predstavljena MIŠLENOVA tehnologija EverGrip u cilju najboljeg (3)(4)(5) kočenja na suvim, vlažnim drumovima ili onim prekrivenim snegom, konstrukcija MaxTouch za ravnomerno prianjanje pneumatika na drumskoj podlozi, čime se produžava životni vek šare gazećeg sloja ne dovodeći u pitanje bezbednost.

Njegove glavne prednosti:

  • Izrađen za sva godišnja doba
  • Sertifikovan za zimsku vožnju (3PMSF)
  • Predvodnik u kočenju na suvoj podlozi (6)
  • Predvodnik u performansama na vlažnoj i snežnoj podlozi, kad je sasvim nov i kad je ishaban (3)(4)(5)
  • Predvodnik u dugotrajnosti bez ugrožavanja bezbednosti (1)(2)

Performanse stvorene da traju: naša garancija pokretljivosti do poslednjeg pređenog kilometra

Korišćenjem letnjih pneumatika preko sloja snega, postoji rizik od proklizavanja čime se može ugroziti vaša bezbednost. A ako uđete u svog terenca nakon što neočekivano padne sneg, može se dogoditi da sa letnjim pneumaticima ne možete ni da se pomerite sa mesta na kome ste se parkirali.

Sa druge strane, zimski pneumatici su posebno projektovani za performanse na niskim temperaturama. Ako ih zadržite na svom terencu i tokom leta izmeniće se njihovo ponašanje i brže će se habati, što dovodi do prerane zamene pneumatika.

Na našim pneumaticima za sva godišnja doba, optimizovana šara u obliku slova V nudi dobro prianjanje po snegu ili na napristupačnom terenu, podjednako zimi kao i leti. Ova tehnologija takođe omogućava da voda sa pneumatika efikasno otiče bočno na vlažnoj drumskoj podlozi. Osim toga, naša smeša Thermal Adaptive, nova generacija smeše za šaru gazećeg sloja sa većom gustinom materijala od silicijum-dioksida i crnog ugljenika, prilagođava se stalno promenljivim temperaturama na drumu usled čega dolazi do boljeg prianjanja na suvoj, vlažnoj ili snegom prekrivenoj drugmskoj podlozi.

Drugim rečima, ako imate terenca, ovi pneumatici za sva godišnja doba donose pravi spokoj dok vozite svoje vozilo. Omogućavaju vam da vozite tokom cele godine, da štedite vreme i novac izbegavajući sezonsku smenu pneumatika, kao i da savladate nepredvidive vremenske uslove uz pomoć njihovog izuzetnog prianjanja.

Napomena: Ako ne možete da pronađete pneumatik MICHELIN CrossClimate 2 SUV u dimenzijama koje su vama potrebne, ne brinite! Pneumatik CrossClimate 2 bez dodatka „SUV” savršeno će odgovarati vašem terencu pod uslovom da su dimenzije prave. 

U Mišlenu je princip „performanse stvorene da traju” od suštinskog značaja. U samom je srcu projektovanja naših pneumatika. Brinemo o tome da naši pneumatici zadrže svoje performanse do poslednjeg pređenog kilometra, čak i kada dođu do samog kraja svoj životnog veka. I to važi podjednako za sve naše pneumatike za sva godišnja doba.

Za svog terenca je važno da osigurate da bezbednost uvek bude na najvišem mogućem nivou, uz dosledno visoke performanse, čak i na poslednjem pređenom kilometru. A poslednji pređeni kilometar jeste ono što se određuje zakonski dozvoljenom dubinom šare gazećeg sloja. Nakon što dubina šare dostigne nivo pokazatelja ishabanosti, pneumatik se mora zameniti.

I budući da su ovo pneumatici koji su na vozilu tokom cele godine, potencijal njihovog habanja se bolje koristi. Nema više zamene zimskih/letnjih pneumatika! Možete koristiti samo jedne pneumatike i voziti se bezbedno sve dok ne budu dostignuti pokazatelji ishabanosti. Osim što time štedite novac, ovakav izbor predstavlja i korak u očuvanju životne sredine.

4w 239 3528704085675 tire michelin crossclimate suv 225 slash 55 r18 98v a main 6 0zoom nopad

Optimizovana šara gazećeg sloja u obliku slova V nudi dobro prianjanje po nepristupačnim terenima.

Pronađite najbolje pneumatike za sva godišnja doba za svog terenca

Find the best all-season tyres for your SUV

Pravne napomene

(1) Ujednačenost performansi – Ujednačenost performansi je dokazana ispitivanjima koja su sprovedena 2020. i 2021. godine u pogledu kočenja na suvoj podlozi, kočenja na vlažnoj podlozi (kad je pneumatik nov i ishaban), kočenja na snežnoj podlozi (kad je pneumatik nov i ishaban), trakcije na snegu (kad je pneumatik nov i ishaban), dugotrajnosti – rezultate ispitivanja pogledajte u pravnim napomenama 2, 3, 4, 5, 6. – U 8 sprovedenih ispitivanja, MICHELIN CrossClimate 2 SUV je osvojio 8 vodećih pozicija.

(2) Ispitivanje dugotrajnosti – Ispitivanje dugotrajnosti je sproveo ISPITNI CENTAR DEKRA, na Mišlenov zahtev, u januaru 2022. godine, na dimenzijama 235/60 R18 107V i 107W na vozilu HYUNDAI Santa Fé 2.2 l. CRDI poređenjem pneumatika  MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) sa pneumaticima BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (55,9%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (93,0%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,8%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (95,5%). Ispitivanje dugotrajnosti sprovedeno je u uslovima prosečne stvarne upotrebe (D50) u dužini od 11.568 km i sa procenjenom dugotrajnošću na 1,6 mm.

(3) Ispitivanje kočenja na snežnoj podlozi – Ispitivanja kočenja na snežnoj podlozi sproveli su TÜV SÜD Usluge za proizvode na Mišlenov zahtev, u rasponu brzina od 30 do 10 km/h, u vremenskom periodu od oktobra 2021. godine do januara 2022. godine (ishaban označava mašinsko habanje (glačanje) do dubine pokazatelja ishabanosti šare gazećeg sloja prema evropskoj uredbi: ECE R30r03f), na dimenzijama 235/60 R18 107V i 107W na vozilima Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp poređenjem pneumatika MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nov : 100% – ishaban : 100%) sa pneumaticima BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nov : 82,2% – ishaban : 67,0%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (nov : 93,6% – ishaban : 83,5%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nov : 89,9% – ishaban : 83,9%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nov : 71,8% – ishaban : 61,2%).  Obračuni su zasnovani na srednjim smanjenjima brzine koja nastaju na izmerenim zaustavnim putanjama pri kočenju usporavanjem sa 30 do 10 km/h.

 

(4) Ispitivanje trakcije na snegu – Ispitivanja trakcije na snegu sproveli su TÜV SÜD Usluge za proizvode na Mišlenov zahtev, u rasponu brzina od 5 do 30 km/h, u vremenskom periodu od oktobra 2021. godine do januara 2022. godine (ishaban označava mašinsko habanje (glačanje) do dubine pokazatelja ishabanosti šare gazećeg sloja prema evropskoj uredbi: ECE R30r03f), na dimenzijama 235/60 R18 107V i 107W na vozilima Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp poređenjem pneumatika MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nov: 100% – ishaban: 100%) u odnosu na pneumatike  BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nov: 75,2% – ishaban : 67,3%) ; CONTINENTAL AllSeasonContact (nov : 93,4% – ishaban : 84,1%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nov : 88,8% – ishaban : 80,9%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nov : 64,3% – ishaban : 46,3%). Obračuni zasnovani na srednjim ubrzanjima koja nastaju iz izmerenih vremena ubrzanja od 5 do 30 km/h ostvarenih u stvarnim ispitivanjima.
 
(5) Ispitivanje kočenja na vlažnoj podlozi – Ispitivanja kočenja na vlažnoj podlozi sproveli su TÜV SÜD Usluge za proizvode na Mišlenov zahtev, u rasponu brzina od 80 do 20 km/h, u vremenskom periodu od oktobra 2021. godine do januara 2022. godine (ishaban označava mašinsko habanje (glačanje) do dubine pokazatelja ishabanosti šare gazećeg sloja prema evropskoj uredbi: ECE R30r03f), na dimenzijama 235/60 R18 107V i 107W na vozilima Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp poređenjem pneumatika MICHELIN CrossClimate 2 SUV (nov : 100% – ishaban : 100%) sa pneumaticima  BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (nov : 96,3% – ishaban : 98,5%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (nov : 94,5% – ishaban : 91,7%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (nov : 95,5% – ishaban : 99,1%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (nov : 87,2% – ishaban : 90,4%). Prosečne performanse na vlažnoj podlozi visoke i niske propustljivosti pri dva različita raspona temperature za svaku.

(6) Ispitivanje kočenja na suvoj podlozi – Ispitivanja kočenja na suvoj podlozi sproveli su TÜV SÜD Usluge za proizvode na Mišlenov zahtev, u rasponu brzina od 100 do 0 km/h, u vremenskom periodu od oktobra 2021. godine do januara 2022. godine, na dimenzijama 235/60 R18 107V i 107W na vozilima Audi Q5 40TDI 204hp, Audi Q5 50TFSIe 300hp poređenjem pneumatika MICHELIN CrossClimate 2 SUV (100%) u odnosu na pneumatike BRIDGESTONE Weather Control A005 EVO (96,4%) ; CONTINENTAL AllSeason Contact (96,1%) ; GOODYEAR Vector 4Seasons SUV Gen-3 (95,6%) ; PIRELLI Scorpion Verde All Season SF (94,9%).

 

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača