pressure bg

Toyota Pritisak u gumama 

Korisni predlozi i saveti

Michelin selektor guma će vam pomoći da pronađete preporučeni pritisak u gumama za vaš Toyota.

Michelin selektor pneumatika ne samo da vam pomaže da pronađete pravu gumu za vaš Toyota, već vam daje i preporučeni pritisak u gumama za vaš Toyota. Najtačniji način da dobijete informacije o pritisku u gumama je i dalje indikator na vazdušnom ventilu i nalepnica na unutrašnjim prednjim vratima vašeg automobila ili uputstvo za upotrebu vozila. Ove reference se odnose na pritisak u gumama koji preporučuje Toyota.

Korak 1 : Unesite podatke vašeg vozila Toyota.

Prvo izaberite kriterijume specifične za vaš Toyota Yaris pomoću filtera za biranje guma Michelin. Svaki detalj je važan.

[U stvari, u opsegu A4, isti model može imati različite pritiske naduvavanja u zavisnosti od motora, na primer.]

Zato obavezno navedite tačne karakteristike vašeg automobila. Ako ste u nedoumici, najbolje je da pitate svog prodavca. Zatim kliknite na taster da biste videli rezultate.

Takođe možete da konsultujete stranicu Toyota da biste pronašli pravu gumu i pritisak za glavne modele ovog proizvođača.

Korak 2: Pronađite pritisak u gumama vašeg modela Toyota.

Na stranici sa rezultatima pomerite se malo nadole: pritisak u gumama je prikazan podacima o veličini guma pored piktograma automobila.

Imajte na umu da neki proizvođači automobila često predlažu alternativni pritisak u gumama za određene zimske gume.

Navedeni pritisci u gumama su indikativne vrednosti. Preporučeni pritisak u gumama za vaše vozilo je naveden u vodiču za održavanje, prikazan na nalepnici na unutrašnjim prednjim vratima (često na strani suvozača) ili čak na poklopcu rezervoara za gorivo.

Slobodno pogledajte naš selektor guma ili kontaktirajte prodavca guma da biste saznali koja guma MICHELIN najbolje odgovara vašem vozilu

map search desktop

Brzo pronađite prodavnicu pneumatika blizu vas

Traži prema
Adresa, grad ili poštanski broj
Automobil
  • Automobil
  • Motor
Pronađi me
Traži

Najbolji modeli za Toyota

Ovde možete pristupiti preporukama za pritisak u gumama za vaš Toyota za najpopularnije modele.

Zašto je važno redovno proveravati pritisak u gumama?

Pošto gume prirodno gube vazduh (oko 0,1 bar mesečno, ili 1,45 PSI), neophodne su redovne provere pritiska.

Na ovaj način možete izbeći probleme kao što su:

  • veća potrošnja goriva
  • prevremeno i neravnomerno habanje guma
  • lošije prianjanje na putu
  • povećan put kočenja


Održavanje pritiska u gumama koje preporučuje Toyota za vaš model poboljšaće vašu bezbednost na putu, kao i bezbednost vaših putnika i drugih vozača.

Osim bezbednosnog aspekta, ova jednostavna radnja je bolja za životnu sredinu i štedi vaš novac, posebno na potrošnji goriva.

Preporučujemo da proveravate pritisak u gumama vašeg Toyota jednom mesečno i pre dugog putovanja

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača