VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Kako izabrati zimske pneumatike

Korisni predlozi i saveti

Da li želite da kupite pneumatike za zimske uslove ali ne znate kako da izaberete među mnogim tipovima pneumatika u ponudi? Bez obzira na to da li su vam potrebni zimski ili pneumatici za sva godišnja doba, kompanija Michelin vam može pomoći u donošenju prave odluke!

Naši saveti za odabir najboljih zimskih pneumatika

Kako se zima približava, možda se pitate koje zimske pneumatike odabrati. Uz dostupnost mnogo različitih modela i šara, sledi par bitnih stvari koje treba da imate na umu:

  • Za razliku od oznake „M+S”, oznaka „3PMSF ”, koja se može naći na bočnom zidu, pokazuje da pneumatici zadovoljavaju EU standarde i da su prošli standardizovan test, tako vam omogućavajući bezbednu vožnju u zimskim uslovima.
  • Pri temperaturama ispod 7°C, neophodno je da imate pneumatike prilagođene zimskim uslovima. Pre nogo što obavite kupovinu, sledite ove savete kako biste saznali koje pneumatike da koristite za vaš automobil u zavisnosti od vašeg režima vožnje, proizvođača i modela vašeg vozila i dimenzija pneumatika..
Automatski Edicija pn002567 max Obaveštenja i Saveti

Savet br 1:

odaberite vaše zimske pneumatike na osnovu toga gde živite i uobičajenog režima vožnje

Ako živite u regiji koju karakterišu duge i jake zime, kompanija MICHELIN preporučuje korišćenje zimskih pneumatika.

MICHELIN ALPIN” linija (kao što su, na primer, „MICHELIN Pilot Alpin 5”, „MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV” i „MICHELIN Alpin 6” pneumatici) nudi bezbednu, udobnu i preciznu vožnju, čak i u najekstremnijim zimskim uslovima.

Ako živite u oblasti sa promenljivom klimom i povremenim snežnim padavinama, „CrossClimate” pneumatici za sva godišnja doba kompanije MICHELIN su savršeni za vas. „CROSSCLIMATE” linija pneumatika kompanije MICHELIN nudi izbalansirane performanse koje ih čine dobrim i za letnje i za zimske uslove, sa visokim performansama na snegu.

Ako živite u oblasti sa zaista ekstremnim zimskim uslovima, kompanija MICHELIN preporučuje korišćenje posebnih zimskih pneumatika kao što su „Nordique MICHELIN X-ice” i „MICHELIN X-ice North” 4 linije, sa ili bez klinova.

Da li želite da saznate više o razlikama između zimskih i pneumatika za sve sezona? Pogledajte sledeći članak: Zimski pneumatici ili pneumatici za sve 4 sezone: kako odabrati.

Auto Background cjzjzkjb708490pnqeke1lt6a winterhighwayimagejpg 0 0 720 430 max Tips and Advice

Savet br 2:

proverite dimenzije vaših pneumatika

Um den richtigen Winter- oder Ganzjahresreifen für Ihr Fahrzeug zu finden, müssen Sie Ihre Reifenabmessungen berücksichtigen.

Wie finde ich meine Reifengröße?

Ihre Reifendimensionen enthalten einige verschiedene Informationen :

  • Breite,
  • Höhe,
  • Durchmesser,
  • Lastindex,
  • Geschwindigkeitsmessung
car edito find tyre size tiresidewall tips and advice
Automatski Edicija dimensionpneu max Obaveštenja i Saveti
Automatski Edicija dim poid Obaveštenja i Saveti
Automatski Edicija dim vitesse Obaveštenja i Saveti

Evo kako treba tumačiti te elemente :

225: širina pneumatika (izražena u mm)

45: odnos (izražen u obliku procenta) visine i širine pneumatika. U ovom primeru, 45 pokazuje visinu pneumatika i ekvivalentan je vrednosti 45% njegove širine.

R ili ZR: radijalna konstrukcija

17: unutrašnji prečnik, koji predstavlja prečnik pneumatika izražen u inčima. 1 inč = 2.54 cm. Ovo odgovara prečniku felne za koju je pneumatik dizajniran.

96: maksimalno opterećenje koje može da podnese svaki pneumatik pojedinačno.

V: maksimalna brzina koju je pneumatik sposoban da razvije. U ovom primeru, V je 240 km/h

Dimenzije vaših zimskih ili pneumatika za sva godišnja doba moraju da se podudaraju sa onim na vašim letnjim pneumaticima i indeks nosivosti mora biti isti ili veći. Ako se odlučite za paket „felna + pneumatik”, možete uštedeti odabirom manje veličine—ali prethodno proverite da li je vaše vozilo podržava. Takođe možete odabrati pneumatike sa nešto nižim indeksom brzine, što više odgovara zimskim uslovima vožnje, a ovi pneumatici su jevtiniji generalno.

Sada kada znate kako da rastumačite veličinu pneumatika, upotrebite naš selektor kako biste istražili asortiman „All Seasons” pneumatika kompanije MICHELIN.

Koristite naš birač pneumatika kako biste pronašli ponudu MICHELIN pneumatika za sve sezone.

MOGU LI ODABRATI ZIMSKI PNEUMATIK SA INDEKSOM BRZINE KOJI JE NIŽI OD ONOG KOJI JE PREPORUČIO PROIZVOĐAČ VOZILA?

Da. Ako je vozilo opremljeno zimskim pneumaticima sa oznakama „M+S” i „3PMSF”, i indeks brzine pneumatika je niži od maksimalne brzine automobila, oni se i dalje mogu koristiti sve dok se nalepnica koja pokazuje novu maksimalnu brzinu nalazi u vidnom polju vozača.

Primer: na automobil sa maksimalnom brzinom od 205 km/h se normalno mogu montirati pneumatici koji imaju indeks brzine „H”. Ako ih umesto toga opremite zimskim pneumaticima sa oznakom „M+S” ili „3PMSF” i indeksom brzine „T”, treba koristiti nalepnicu koja pokazuje da je maksimalna brzina ovog automobila 190 km/h.

Članci koji vas mogu zanimati

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača