header

Rangiranje najboljih zimskih pneumatika

Korisni predlozi i saveti

Zimski pneumatici su posebno projektovani za bezbednu vožnju na temperaturama nižim od 7°C, bez obzira na činjenicu da li je drum prekriven snegom.

Koji su najbolji zimski pneumatici za vaš automobil? U ovom članku, MIŠLEN predstavlja svoje najbolje zimske pneumatika i, za svaki od njih, mišljenja nezavisnih ispitivača pneumatika nakon ispitivanja njihovih performansi u zimskim uslovima.

Oznaka 3PMSF vam pomaže da prepoznate dobar zimski pneumatik

Oznakom 3PMSF se navodi da pneumatik garantuje bezbednost i pokretljivost na snegu.

Ovu oznaku izdaje sertifikovana laboratorija nakon ispitivanja pneumatika prema standardizovanom ili propisanom metodu kojim se utvrđuje da on ispunjava zahtevani nivo performansi za bezbednost i pokretljivost na snegu.

Ova oznaka postepeno postaje standard pri utvrđivanju dobrog zimskog pneumatika.
Simbol 3PMSF (3 planinska vrha i pahuljica) se lako prepoznaje: pahuljica u prisustvu 3 planinska vrha. U skladu sa propisima, nju sistematski prati lototip M+S na rubu zimskog pneumatika.

Svaki od pneumatika prikazan u daljem tekstu ima oznaku 3PMSF.

MICHELIN Alpin 6

Zimski drumski pneumatik MICHELIN Alpin 6 pruža visok nivo beznednosti koji traje u ozbiljnim zimskim uslovima.

 • Broj 1 u kočenju i trakciji na snegu, kad je ishaban
 • Vrlo dobra bezbednost stvorena da traje u ozbiljnim zimskim uslovima (3PMSF)
 • Izrazita dugotrajnost
 • Inovativni pokazatelj ishabanosti šare gazećeg sloja

 

Nagrade za pneumatik MICHELIN Alpin 6

Pneumatik MICHELIN Alpin 6 je bio prisutan na 8 takmičarskih podijuma u najvažnijim evropskim ispitivanjima pneumatika.

Godine 2021, ADAC mu je dao oznaku „Dobar” u uporednom ispitivanju 18 zimskih pneumatika dimenzija 225/50 R17 i 16 pneumatika dimennzija 195/65 R16, a časopis AUTO BILD ga je označio kao „Izuzetan” u uporednom ispitivanju 50 zimskih pneumatika dimenzija 205/55 R16.

Godine 2020, pneumatik MICHELIN Alpin 6 ADAC ga je ocenio kao „Dobar” (uporedno ispitivanje 15 zimskih pneumatika dimenzija 205/55 R16), a časopis Auto Motor Sport ocenom „Vrlo dobar”   (uporedno ispitivanje 10 zimskih pneumatika dimenzija 225/50 R17)

Veoma uravnotežen pneumatik, vrlo dobar nivo dugotrajnosti, dobar na suvim i vlažnim drumskim podlogama i na snegu”, naveo je ADAC 2020. godine, uz reči: „Pneumatik Michelin Alpin 6 ispoljava najmanji stepen habanja.

Godine 2019, časopis AUTO BILD je ocenio pneumatik MICHELIN Alpin 6 kao „izuzetan” (uporedno ispitivanje 53 zimska pneumatika dimenzija 225/45 R17)

MICHELIN Pilot Alpin 5

Zimski pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 pruža visok stepen kočenja i preciznost u vožnji kad je reč o automobilima visokih performansi koji se suočavaju sa zimskim uslovima.

 • Veoma dobra kontrola i preciznost vožnje na vlažnim drumovima i u uslovima snega (3PMSF)
 • Kraća zaustavna putanja kočenja u cilju bezbedne zimske vožnje
 • Jedan od vodećih zimskih pneumatika kad je reč o dugotrajnosti i smanjenoj potrošnji goriva


Pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 je bio prisutan na 6 takmičarskih podijuma u okviru 6 najvažnijih evropskih ispitivanja pneumatika.

Nagrade za pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5

Godine 2021, pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 je bio Pobednik ispitivanja u okviru Ispitivanja pneumatika u uporednom ispitivanju 9 zimskih pneumatika dimenzija 225/40 R18, Pobednik ispitivanja u ispitivanju sportskih automobila časopisa AUTO BILD u uporednom ispitivanju 12 zimskih pneumatika dimenzija 225/45 R18 – 245/40 R18 i Pobednik ispitivanja u ispitivanju časopisa SPORT AUTO u uporednom ispitivanju 6 zimskih pneumatika dimenzija 255/40 R18.

Vrhunski, a time i pobednici ispitivanja jesu zimski pneumatici Pilot Alpin 5 u dimenzijama od 18 inča od Mišlena. Jedino u njima postoji kombinacija skraćenih zaustavnih putanji pri kočenju i najbolje performanse na snegu uz snažne performanse kočenja i uravnoteženu dinamiku vožnje na suvim drumovima”, navodi časopis SPORT AUTO.


Godine 2020, pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 bio je Pobednik ispitivanja a ADAC ga je označio kao „dobar” u uporednom ispitivanju 13 zimskih pneumatika dimenzija 235/55 R17; bio je Pobedik ispitivanja, a časopis AUTO BILF ga je označio kao „izuzetan” i „Eko-šampion” u uporednom ispitivanju 51 zimskog pneumatika dimenzija 245/45 R18.

Pobednik ispitivanja sa ubedljivom prikladnošću za sneg, dinamičkim svojstvima na vlažnoj i suvoj podlozi, skraćenim zaustavnim putanjama pri kočenju, veoma dobrom pređenom kilometražom, dobrim odnosom cene i performansi”, reči su časopisa AUTO BILD iz 2020. godine.

"Veoma uravnotežen pneumatik. Najbolje rangiran na suvoj podlozi i snegu”, naveo je ADAC u 2020. godini.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

Zimski pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV je projektovan za bezbednost i visoke performanse na svim drumskim površinama tokom zime.

 • Kontrola i preciznost u vožnji na snegu
 • Odlično kočenje na snegu (3PMSF)
 • Odlična trakcija na snegu u cilju pokretljivosti bez ikakve muke tokom zime
 • Ojačani rubovi za robusnost terenca i najbolju moguću dugotrajnostPneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV je bio prisutan na 2 takmičarska podijuma u okviru 2 najvažnija evropska ispitivanja pneumatika..

Nagrade za pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

Godine 2021, pneumatik MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV je bio Pobednik ispitivanja koje je sproveo časopis AUTO BILD allrad u uporednom ispitivanju 10 zimskih pneumatika dimenzija 235/55 R18, a časopis AUTO ZEITUNG ga Toplo preporučuje u uporednom istpitivanju 10 zimskih pneumatika dimenzija 235/55 R18.

Sneg je njegova specijalnost, međutim, Pilot Alpin 5 takođe nudi izuzetno velike bezbednosne performanse”, poručuje Auto Zeitung.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača