r1a6 all season tyres

Pneumatici za sve sezone - Da li se oni stvarno mogu koristiti tokom cele godine?

Korisni predlozi i saveti

Pneumatici za sve sezone, pneumatici za sva 4 godišnja doba ili pneumatici za sve vremenske prilike: kako god ih nazivali, u pitanju su pneumatici koji su svakako na visini svog zadatka.

Šta je tačno pneumatik za sve sezone?

Pneumatik za sve sezone je hibridni pneumatik koji se može koristiti i u letnjim i u zimskim uslovima.

Pneumatici za sve sezone kombinuju tehnologiju zimskih i letnjih pneumatika kako bi vam omogućili bezbednu vožnju tokom cele godine, kako na suvim tako i na vlažnim putevima, čak i po snegu.

Iako je to česta pojava u većini zemalja Evrope, vožnja zimi sa letnjim pneumaticima nije preporučljiva. Pneumatici za sve sezone nude bezbednu alternativu, omogućavajući bolju upravljivost i prianjanje u teškim uslovima.

Što se tiče onih koji su navikli da menjaju letnje/zimske pneumatike dva puta godišnje, prelazak na pneumatike za sve sezone će vam olakšati život i uštedeti vreme!

winters

Pneumatici za sve sezone - Da li su adekvatna alternativa zimskim pneumaticima?

Pneumatici za sve sezone imaju dobre performanse na temperaturama koje se kreću od -10 °C do +30 °C.

tyre temp

Image caption :
1 - Nordijske gume
2 - Zimske gume 
3 - Gume za sva godišnja doba (od -10 °C do +30 °C)
4 - Letnje gume 

Kako to?

Zato što je gumena smeša koja se koristi u gumama za sva godišnja doba u stanju da se brzo prilagodi temperaturi zemlje i ostaje fleksibilna čak i na veoma hladnim drumskim podlogama. Osim toga, njena struktura ima šupljine, poput onih na zimskim gumama, koje omogućavaju performanse na vlažnim drumskim podlogama i na onima prekrivenim snegom.

Ako živite u regiji koju karakterišu blage zime i gde su snežne padavine retka pojava, onda glatka i tiha vožnja koju ćete imati sa pneumaticima za sve sezone može predstavljati adekvatnu alternativu za vas. Ove pneumatike ne morate menjati u toku godine, što vam ujedno štedi i vreme i energiju.

Zimski pneumatici ostaju ultimativni pneumatici za ekstremne vremenske prilike kao što su vejavica i poledica.

3PMSF: oznaka kojom se potvrđuju zimske performanse

Ako u Evropi na nekoj gumi postoji oznaka 3PMSF (3 planinska vrha i snežna pahuljica), to znači da je ta guma uspešno prošla ispitivanje i da ispunjava zahtevane kriterijume u pogledu performansi na drumskim podlogama prekrivenim snegom.

Sve MIŠLENOVE zimske gume nose oznaku 3PMSF. I premda gume za sva godišnja doba nemaju zakonsku obavezu da nose oznaku 3PMSF, MIŠLEN je kao zahtev postavio da sve njegove gume za sva godišnja doba uspešno prođu ispitivanje.

Budući da sve naše gume za sva godišnja doba nose oznaku 3PMSF, one imaju dokazano dobre performanse tokom cele godine, uključujući slučajeve vožnje po drumskim podlogama prekrivenim snegom.

Oznaka 3PMSF na gumi označava da je ta guma uspešno prošla ispitivanje zimskih performansi

Michelin CrossClimate serija: šta predstavlja?

Iako ostaju najbolji izbor za vožnju u ekstremnim vremenskim prilikama, zimski pneumatici nisu toliko efikasni leti, posebno kad je u pitanju potrošnja goriva i zaustavni put na suvim i vlažnim putevima.

Zahvaljujući njihovom kombinovanom leto/zima pristupu, CrossClimate serija kompanije MICHELIN izdvaja se od tradicionalnih pneumatika za sve sezone tako što nudi jedinstven dizajn koji se može prilagoditi svim vremenskim prilikama. CrossClimate serija je pogodna za sva vozila, od malih automobila do limuzina, džipova i kombija.

Kao i u slučaju preostale ponude svojih guma, MIŠLEN garantuje da performanse porodice guma CrossClimate ostaju na zavidnom nivou sve do poslednjeg pređenog kilometra. 

Kako biste saznali više o Michelin CrossClimate seriji, posetite našu veb stranicu.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača