Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

Zašto treba da koristite zimske pneumatike? Michelin pojašnjava.

Korisni predlozi i saveti

Zašto je važno da budete spremni za vožnju u zimskim uslovima?

Automatski Edicija guide car rainy road dark Obaveštenja i Saveti

Vremenske prilike

Od oktobra do kraja aprila, uslovi vožnje se mogu drastično menjati i površina puteva može varirati od suve do vlažne, zavejane ili zaleđene. Bez obzira na sve to, vreme će biti hladno —i zbog toga je važno da za vaša vozila koristite pneumatike koji su predviđeni za zimske uslove (zimske ili pneumatike za sve sezone).

U svetu pneumatika, zima počinje čim temperatura padne ispod 7°C, tako da je tada generalno preporučljivo da pređete na zimske pneumatike. Pri ovoj temperaturi, guma na vašim pneumaticima se stvrdne i postaje manje efikasna.

Između snega, leda i velike poledice, vozači se često osećaju manje bezbedno tokom zime—ali to ne mora biti tako.

Ispravnim uzimanjem u obzir u obzir faktora rizika pri vožnji po hladnom vremenu i obezbeđivanjem opreme koja je adekvatna zimskim uslovima (zimski pneumatici ili 3PMSF-sertifikovani pneumatici za sve sezone), možete se osećati podjednako bezbedno kao i tokom lepog letnjeg dana.

Zašto koristiti 3PMSF-sertifikovane pneumatike kada temperatura padne?

Postoji mnogo razloga za korišćenje specijalno prilagođenih pneumatika (zimski ili za sve 4 sezone) kada temperatura počne da pada.

Dok oznaka „3PMSF” garantuje bezbednost i mobilnost na snegu, pneumatici sa ovom oznakom su takođe dizajnirani za postizanje dobrih performansi po hladnim, klizavim površinama, bilo da su vlažne ili zaleđene.

Pri temperaturama ispod 7°C, pneumatici sertifikovani za zimske uslove ( sa oznakama „M+S” i/ili „3PMSF”) su bezbedniji i imaju kraći zaustavni put u poređenju sa letnjim pneumaticima na vlažnim, zavejanim ili zaleđenim putevima.

Automatski Edicija 3pmsf Obaveštenja i Saveti
Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača