VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Kada treba staviti zimske pneumatike

Zašto čekati da se zaglavite u snegu da biste tek tada stavili zimske pneumatike?
Zapamtite ovo jednostavno pravilo:

„Pri temperaturama ispod 7°C, vreme je da pređete na zimske pneumatike!”

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Kada je vreme da stavim svoje pneumatike za zimu?
 

Vremenske prilike postaju sve više nepredvidljive i zimski periodi variraju iz godine u godinu. Zašto rizikovati da se nađete na putu bez adekvatnih pneumatika za trenutne vremenske prilike?

Kako biste izbegli da se nađete u opasnoj situaciji, zapamtite ovo jednostavno pravilo: „Pri temperaturama ispod 7°C, vreme je da pređete na zimske pneumatike!”

Zašto treba da promenim pneumatike između oktobra i aprila?

Možete preći na zimske pneumatike i kad vratite svoje časovnike jedan sat unazad u jesen. Zapamtite, čim temperature padnu ispod 7°C, vaši letnji pneumatici će biti manje efikasni.

Važno je da se odlučite za pneumatike koji su sertifikovani za zimske uslove vožnje, jer su napravljeni od materijala koji su prilagođeni upotrebi na niskim temperaturama (guma ostaje elastična, umesto da se stvrdne). Profil lamela zimskih pneumatika garantuje optimalne performanse u zimskim uslovima. Ako imate pneumatike za sva godišnja doba sa „3PMSF” oznakom na njima, možete ih zadržati tokom cele godine.

Automatski Edicija guide replace tire glove Obaveštenja i Saveti

Pourquoi démonter les pneumatiques hiver même en été?

Kada treba da skinem zimske pneumatike?

Stručnjaci ne preporučuju da zadržite zimske pneumatike tokom cele godine, zato što su na vreloj površini puta zimski pneumatici manje efikasni i njihova mekša guma se mnogo brže haba. Zimske pneumatike dizajnirane za niske temperature treba zameniti letnjim pneumaticima čim se temperature popnu iznad 7°C. Možete sačekati do kraja marta ili prelazak na letnje računanje vremena kako biste zamenili svoje zimske pneumatike.

Bras Bibendum Spring

Šta su u stvari zimski pneumatici?

Od ključnog značaja za vožnju po hladnom vremenu, zimski pneumatici su posebno dizajnirani da  optimalno prianjaju na hladne puteve, bilo da su  vlažni, zavejani ili prekriveni slojem leda.

Zimski pneumatici se raspoznaju po „M+S” i/ili „3PMSF” oznakama na bočnoj strani pneumatika.

Prednosti vožnje sa zimskim pneumaticima

U uslovima zimske vožnje, zimski pneumatici obezbeđuju bolje prianjanje. Njihova guma koja ostaje gipka na temperaturama ispod 7°C, njihov oblik, dubina i dizajn njihovih šara obezbeđuju optimalno prianjanje. Ovo se ogleda u boljoj trakciji, upravljačkim i motornim funkcijama na vlažnim, zavejanim i putevima prekrivenim ledom.

Automatski Edicija pn002567 max Obaveštenja i Saveti

Najvažnije što treba da znate o vožnji u ZIMSKIM USLOVIMA

  • Zapamtite zlatno pravilo: „Pri temperaturama ispod 7°C, vreme je da pređete na zimske pneumatike!”
  • Ipak, nije dobro da zadržite zimske pneumatike tokom cele godine.
  • Kada uskladištite zimske pneumatikeproveravajte pritisak u sva 4 pneumatika jednom mesečno. Pri hladnijem vremenu, pritisak u pneumaticima ima tendenciju da opadne (ispumpanost), a kad temperature porastu, i pritisak u pneumaticima ima tendenciju rasta (prenapumpanost).
Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača