4w 358 tire michelin pilot alpin five suv en us landscape 2

2 ili 4 zimska pneumatika: koliko zimskih pneumatika treba da stavim na svoje vozilo?

Mnogi vozači se pitaju koliko zimskih pneumatika treba da kupe. Da li je bolje imati 2 ili 4 zimska pneumatika na vozilu?

Suprotno uvreženom mišljenju, preporučuje se da uvek koristite 4 zimska pneumatika na vašem automobilu.

Zapamtite ovo jednostavno pravilo: uvek montirajte 4 zimska pneumatika na vaš automobil!

Korisni predlozi i saveti
4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Bezbednost pri vožnji u zimskim uslovima je najveći prioritet!

Ako ste odlučili da stavite zimske pneumatike na vaš automobil, zapamtite da se snažno preporučuje da koristite iste zimske pneumatike na sva 4 točka bez obzira na to koji je tip vašeg vozila (sa prednjom, zadnjom vučom ili sa pogonom na sva 4 točka). Zašto? U slučaju da koristite različite pneumatike na prednjim i zadnjim točkovima, vaše vozilo neće biti izbalansirano i, kao rezultat toga, biće manje stabilno.

front only

Da li je opasno staviti zimske pneumatike samo na 2 prednja točka mog automobila?

Da li pokušavate da se odlučite između 2 ili 4 zimska pneumatika? Treba da znate da montiranje zimskih pneumatika samo na 2 prednja točka vašeg automobila može biti opasno.
Ako vozite po snegu ili ledu, zadnja polovina vašeg vozila je u riziku od proklizavanja. Kako budete ubrzavali, zadnji točkovi će pogoršavati ovo proklizavanje. Proklizavanje može biti posebno teško za savladavanje za vozače koji nemaju iskustva sa zimskim uslovima vožnje.
Za vozila sa zadnjom vučom, montiranje samo 2 zimska pneumatika na prednjim točkovima automobila ne unapređuje  mobilnost.

Rear only

Da li je opasno staviti zimske pneumatike samo na 2 zadnja točka mog automobila?

Montiranje zimskih pneumatika samo na 2 zadnja točka vašeg automobila je takođe rizično. Za razliku od prethodnog slučaja, loše izbalansirano prianjanje u ovom slučaju potiče od prednje strane vozila. Neravnoteža između prednjih i zadnjih točkova može napraviti probleme u manevrisanju i kočenju.
Za vozila sa zadnjom vučom, montiranje samo 2 zimska pneumatika na zadnjim točkovima ne unapređuje mobilnost.

Najvažnije stvari koje treba da znate o vožnji u zimskim uslovima

  • Pre same vožnje u zimskim uslovima, proverite vremensku prognozu i uslove na putu. Ovo će vam pomoći da napravite pravi izbor i pomoći će vam da izbegnete opasne situacije.
  • Pri temperaturama ispod 7°C, zimski pneumatici nude bolje prianjanje i kraći zaustavni put.
  • Uvek montirajte zimske pneumatike u setovima od 4, a ne 2, bez obzira na tip vozila koji imate.
Automatski Slika schéma 2 neige 30m fr Obaveštenja i Saveti
Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača