automobil za uređivačku celinu korisni predlozi i saveti bezbedna vožnja

Rub pneumatika je oštećen

Simptom: udubljenje

infografički objekt automobil za uređivačku celinu korisni predlozi i saveti udubljenje

Dijagnostika: Ovo ne predstavlja problem, već je uobičajen izgled ruba radijalnog pneumatika.

  •  Na radijalnim pneumaticima (većina pneumatika je ovog tipa) udubljenja su sasvim prirodna pojava i ne utiču na njihove performanse.
  •  Vaši pneumatici sadrže jedan ili više slojeva gajtana unutar same konstrukcije ruba koji su paralelno postavljeni jedni u odnosu na druge. (Čelični gajtani se koriste unutar same šare gazećeg sloja.) Na mestima gde se ovi gajtani preklapaju obično se javlja malo udubljenje.

Simptom: izbočina ili mehurić

Dijagnostika: Oštećenje pneumatika koje zahteva popravku

  •  Većinu bušotina ili useklina nastalih od eksera dubine do 6 mm na šari mogu sanirati stručna lica za pneumatike koja će koristiti postupke koji su odobreni u ovoj delatnosti.
  •  Krpljenje na samom pneumatiku nije pouzdano i može biti opasno budući da se nakon bušenja mora pregledati i unutrašnjost samog pneumatika.

 

Rešenje:

  •  Pravilna popravka radijalnog pneumatika (većina pneumatika je ovog tipa) podrazumeva postavljanje gumene zakrpe na unutrašnji zid pneumatika, kao i gumeno ispunjavanje rupe.
  •  Ne pokušavajte da popravljate pneumatike sa bušotinama na šari koje su dublje od 6 mm ili bilo koje bočne bušotine. Takođe, ne pokušavajte popravku pneumatika koji su istrošeni ispod 2/32" dubine šare gazećeg sloja.
  •  Oštećen pneumatik zamenite rezervnim pneumatikom – ali pre toga na rubu rezervnog pneumatika proverite tačan pritisak naduvavanja, ograničenja u pogledu brzine i pređene kilometraže. Svoje vozilo odvezite na pregled kod stručnjaka za pneumatike.
infografički objekt automobil za uređivačku celinu korisni predlozi i saveti izbočina mehurić
Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača