michelin7

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV PNEUMATIK

michelinpilotsport4suv

Segment terenskih vozila je u poslednjih nekoliko godina doživeo ogroman rast, zahvaljujući lansiranju nekoliko zaista ozbiljnih terenaca visokih performansi. Ovo predstavlja novi izazov za dizajnere pneumatika-mnogo viši centar gravitacije od vašeg tipičnog sportskog automobila i teže karoserije koje zahtevaju pneumatik koji radi sa višim i većim centrifugalnim / bočnim silama. Zbog toga je Michelin kreirao novi specijalni asortiman sportskih pneumatika Pilot Sport 4 SUV - prave sportske pneumatike prilagođene terencu, a ne sportske SUV pneumatike. Novi Michelin Pilot Sport 4 SUV zamenjuje Michelin Latitude Sport 3 i može se koristiti za celi asortiman terenskih vozila - 4X4, kompaktan, srednji, premijum, kao i sportski, sektor sa snažnim rastom. Ovaj novi pneumatik koristi moćne inovacijske kapacitete Michelin Grupe i najnovije tehnologije Michelin Pilot Sport asortimana, stavljajući akcenat na kontrolu i stabilnost pri velikoj brzini, uz istovremenu garanciju sigurnosti i dugotrajnosti pneumatika.

Pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV će promeniti način na koji se percipiraju pneumatici visokih performansi za vrhunska i sportska terenska vozila. Pneumatik je kreiran u saradnji sa najzahtevnijim proizvođačima automobila i deo je Michelin Pilot familije sigurnih pneumatika široke primene i visokih performansi.

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik pruža izuzetan komfor i zadovoljstvo u vožnji sportskih terenskih vozila, u sigurnim uslovima na suvim i mokrim putevima, dok ima duži životni vek u poređenju sa konkurentima. Michelin je uspeo da iskombinuje sve ove karakteristike, koristeći tehnologije pneumatika za trkačka vozila, kao dodatak inovacijama preuzetim iz najnovijih Formula E pneumatika.

ASIMETRIČNI DIZAJN GAZEĆEG SLOJA

Novi pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV ima izuzetno prianjanje u odnosu na konkurente, zahvaljujući asimetričnom dizajnu gazećeg sloja: spoljnji deo za suve uslove i unutrašnji deo za vlažne uslove. Takođe, predstavlja novu mešavinu specijalnih operativnih i inovativnih elastomera (1) i fine silike. Dizajn ultrareaktivnog gazećeg sloja pneumatika prilagođava se uslovima na putu, kroz dinamičnu interakciju između dezena gazećeg sloja i naprednih spojeva gazećeg sloja, kako bi se postiglo savršeno upravljanje kontaktnom površinom. Žlebovi gazećeg sloja su dizajnirani da proizvedu tvrđi gazeći sloj i poboljšaju bočno prianjanje. Da bi se optimizovala preciznost vožnje, gazni sloj pneumatika je opremljen tehnologijom „Dynamic Response“ (dinamična reakcija), pojasom sa hibridnom armaturom od aramida i najlona.

(1) Operativni elastomer poboljšava distribuciju opterećenja (silika) unutar mešavine pneumatika i pojačava njegove performanse.

michelin2
michelin3
michelin4
GUMA DUGOG ŽIVOTNOG VEKA

Dok asimetrični dizajn gazećeg sloja omogućava fantastično prianjanje, Michelin Pilot Sport 4 SUV guma, takođe,  ima i odličan životni vek, zahvaljujući čvrstim elementima dezena u gazećem delu sa dva sloja visoke gustine karkase, što takođe pojačava krutost, odnosno rigidnost  gume.

michelin5
michelin6
MAKSIMALNI KOMFOR – MINIMALNA BUKA

Ova guma dizajnirana je sa ciljem da obezbedi maksimalno zadovoljstvo u vožnji u bezbednim uslovima za vozače premijum vozila sa dugotrajnim performansama. Takođe, razvijena je kako bi poboljšala komfor prilikom vožnje i smanjila buku koja je povezana sa vožnjom.

PREMIJUM DODIRNI DIZAJN: ATRAKTIVNA ZAVRŠNA OBRADA ZA TERENSKA VOZILA

Pilot Sport 4 SUV ima bočne zidove Michelin Premium Touch tehnologije ili, drugim rečima, bočne zidove visokog kontrasta sa baršunastim dodirom. Ovo čini pneumatike lako prepoznatljivim i izdvaja ih u svetu ekskluzivnih vozila. Većina premijum ili sportskih SUV vozila opremljena je aluminijumskim felnama velikog prečnika, a Michelin Pilot Sport 4 SUV je opremljen zaštitnikom felni koji štiti aluminijske točkove od ivičnjaka i pločnika tokom vožnje u gradu.

 

michelin7
BROJ 1 U NEZAVISNIM TESTOVIMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik je rezultat jedinstvenog znanja i iskustva kompanije Michelin i kreiran je od strane strastvenih i posvećenih dizajnera pneumatika. Ovaj pneumatik redefiniše standarde u svojoj kategoriji i već je broj 1 u svojoj kategoriji. Tokom testiranja koje je sproveo nezavisni TÜV SÜD u Nemačkoj, Michelin Pilot Sport 4 SUV je nadmašio svojih šest konkurenata u nekoliko ključnih oblasti performansi.

BEZBEDNI PNEUMATIK SA DUGOTRAJNIM PERFORMANSAMA

BROJ 1 U KOČENJU NA SUVIM(1) I VLAŽNIM(2) POVRŠINAMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV je ispred svojih konkurenata kada koči na suvim i vlažnim površinama. Testovi koje je izvršio TÜV SÜD pokazali su da na suvim površinama Michelin Pilot Sport 4 SUV koči 1,8 metara (1) kraće od proseka svojih konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – TEST KOČENJA NA SUVOJ POVRŠINI(1)

b hr 0

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV - TEST KOČENJA NA MOKROJ POVRŠINI (3)

b hr
b rs 1
PRIANJANJE NA VLAŽNOM PUTU I PERFORMANSE (3)

U mokrom krugu, dužine 1.050 metara, pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV je 2.88 sekundi (3) brži od proseka svojih konkurenata.

VEK TRAJANJA U KILOMETRIMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik je, takođe, ispred svojih glavnih konkurenata kada je u pitanju vek trajanja pneumatika - obezbeđujući dodatnih 9.100 km (4) vožnje u odnosu na prosek svojih konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – TEST VEKA TRAJANJA(4)

b rs 2
b rs 3
SPISAK DIMENZIJA

Godine 2019, novi Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik će biti dostupan u 53 dimenzije od kojih je 18 novih proizvoda

* (obeleženi plavom bojom ispod)

* dimenzije za koje nije postojao prethodni Michelin proizvod (SUV i PC) sa istom tehnologijom (standard ili runflat).

(1) Test suvog kočenja, između 100 i 0 km / h, sproveden od strane Službe za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u septembru 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI. 
(2)
Test vlažnog kočenja, između 80 i 20 km / h, koji je izvršila Služba za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u avgustu 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI.
(3)Test rukovanja u vlažnim uslovima, na stazi dugačkoj 1050 m, koju je sprovela Služba za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u avgustu 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI.
(4) Test koji je sproveo DEKRA TEST CENTAR, na Michelin-ov zahtev, između avgusta 2018. i septembra 2018. godine, na dimenziji 235 / 60R18 107W na Hyundai Sante Fe CRDi. Testovi su prešli više od 10.000 km u stvarnoj upotrebi (D50), a procenjena dugovečnost se temelji na ekstrapolaciji na 1.6 mm.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača