MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV PNEUMATIK

michelinpilotsport4suv

michelinpilotsport4suv

Segment terenskih vozila je u poslednjih nekoliko godina doživeo ogroman rast, zahvaljujući lansiranju nekoliko zaista ozbiljnih terenaca visokih performansi. Ovo predstavlja novi izazov za dizajnere pneumatika-mnogo viši centar gravitacije od vašeg tipičnog sportskog automobila i teže karoserije koje zahtevaju pneumatik koji radi sa višim i većim centrifugalnim / bočnim silama. Zbog toga je Michelin kreirao novi specijalni asortiman sportskih pneumatika Pilot Sport 4 SUV - prave sportske pneumatike prilagođene terencu, a ne sportske SUV pneumatike. Novi Michelin Pilot Sport 4 SUV zamenjuje Michelin Latitude Sport 3 i može se koristiti za celi asortiman terenskih vozila - 4X4, kompaktan, srednji, premijum, kao i sportski, sektor sa snažnim rastom. Ovaj novi pneumatik koristi moćne inovacijske kapacitete Michelin Grupe i najnovije tehnologije Michelin Pilot Sport asortimana, stavljajući akcenat na kontrolu i stabilnost pri velikoj brzini, uz istovremenu garanciju sigurnosti i dugotrajnosti pneumatika.

Pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV će promeniti način na koji se percipiraju pneumatici visokih performansi za vrhunska i sportska terenska vozila. Pneumatik je kreiran u saradnji sa najzahtevnijim proizvođačima automobila i deo je Michelin Pilot familije sigurnih pneumatika široke primene i visokih performansi.

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik pruža izuzetan komfor i zadovoljstvo u vožnji sportskih terenskih vozila, u sigurnim uslovima na suvim i mokrim putevima, dok ima duži životni vek u poređenju sa konkurentima. Michelin je uspeo da iskombinuje sve ove karakteristike, koristeći tehnologije pneumatika za trkačka vozila, kao dodatak inovacijama preuzetim iz najnovijih Formula E pneumatika.

ASIMETRIČNI DIZAJN GAZEĆEG SLOJA

Novi pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV ima izuzetno prianjanje u odnosu na konkurente, zahvaljujući asimetričnom dizajnu gazećeg sloja: spoljnji deo za suve uslove i unutrašnji deo za vlažne uslove. Takođe, predstavlja novu mešavinu specijalnih operativnih i inovativnih elastomera (1) i fine silike. Dizajn ultrareaktivnog gazećeg sloja pneumatika prilagođava se uslovima na putu, kroz dinamičnu interakciju između dezena gazećeg sloja i naprednih spojeva gazećeg sloja, kako bi se postiglo savršeno upravljanje kontaktnom površinom. Žlebovi gazećeg sloja su dizajnirani da proizvedu tvrđi gazeći sloj i poboljšaju bočno prianjanje. Da bi se optimizovala preciznost vožnje, gazni sloj pneumatika je opremljen tehnologijom „Dynamic Response“ (dinamična reakcija), pojasom sa hibridnom armaturom od aramida i najlona.

(1) Operativni elastomer poboljšava distribuciju opterećenja (silika) unutar mešavine pneumatika i pojačava njegove performanse.

michelin2

michelin2

michelin3

michelin3

michelin4

michelin4

GUMA DUGOG ŽIVOTNOG VEKA

Dok asimetrični dizajn gazećeg sloja omogućava fantastično prianjanje, Michelin Pilot Sport 4 SUV guma, takođe,  ima i odličan životni vek, zahvaljujući čvrstim elementima dezena u gazećem delu sa dva sloja visoke gustine karkase, što takođe pojačava krutost, odnosno rigidnost  gume.

michelin5

michelin5

michelin6

michelin6

MAKSIMALNI KOMFOR – MINIMALNA BUKA

Ova guma dizajnirana je sa ciljem da obezbedi maksimalno zadovoljstvo u vožnji u bezbednim uslovima za vozače premijum vozila sa dugotrajnim performansama. Takođe, razvijena je kako bi poboljšala komfor prilikom vožnje i smanjila buku koja je povezana sa vožnjom.

PREMIJUM DODIRNI DIZAJN: ATRAKTIVNA ZAVRŠNA OBRADA ZA TERENSKA VOZILA

Pilot Sport 4 SUV ima bočne zidove Michelin Premium Touch tehnologije ili, drugim rečima, bočne zidove visokog kontrasta sa baršunastim dodirom. Ovo čini pneumatike lako prepoznatljivim i izdvaja ih u svetu ekskluzivnih vozila. Većina premijum ili sportskih SUV vozila opremljena je aluminijumskim felnama velikog prečnika, a Michelin Pilot Sport 4 SUV je opremljen zaštitnikom felni koji štiti aluminijske točkove od ivičnjaka i pločnika tokom vožnje u gradu.

 

michelin7

michelin7

BROJ 1 U NEZAVISNIM TESTOVIMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik je rezultat jedinstvenog znanja i iskustva kompanije Michelin i kreiran je od strane strastvenih i posvećenih dizajnera pneumatika. Ovaj pneumatik redefiniše standarde u svojoj kategoriji i već je broj 1 u svojoj kategoriji. Tokom testiranja koje je sproveo nezavisni TÜV SÜD u Nemačkoj, Michelin Pilot Sport 4 SUV je nadmašio svojih šest konkurenata u nekoliko ključnih oblasti performansi.

BEZBEDNI PNEUMATIK SA DUGOTRAJNIM PERFORMANSAMA

BROJ 1 U KOČENJU NA SUVIM(1) I VLAŽNIM(2) POVRŠINAMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV je ispred svojih konkurenata kada koči na suvim i vlažnim površinama. Testovi koje je izvršio TÜV SÜD pokazali su da na suvim površinama Michelin Pilot Sport 4 SUV koči 1,8 metara (1) kraće od proseka svojih konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – TEST KOČENJA NA SUVOJ POVRŠINI(1)

b hr 0

b hr 0

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV - TEST KOČENJA NA MOKROJ POVRŠINI (3)

b hr

b hr

b rs 1

b rs 1

PRIANJANJE NA VLAŽNOM PUTU I PERFORMANSE (3)

U mokrom krugu, dužine 1.050 metara, pneumatik Michelin Pilot Sport 4 SUV je 2.88 sekundi (3) brži od proseka svojih konkurenata.

VEK TRAJANJA U KILOMETRIMA

Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik je, takođe, ispred svojih glavnih konkurenata kada je u pitanju vek trajanja pneumatika - obezbeđujući dodatnih 9.100 km (4) vožnje u odnosu na prosek svojih konkurenata.

MICHELIN PILOT SPORT 4 SUV – TEST VEKA TRAJANJA(4)

b rs 2

b rs 2

b rs 3

b rs 3

SPISAK DIMENZIJA

Godine 2019, novi Michelin Pilot Sport 4 SUV pneumatik će biti dostupan u 53 dimenzije od kojih je 18 novih proizvoda

* (obeleženi plavom bojom ispod)

* dimenzije za koje nije postojao prethodni Michelin proizvod (SUV i PC) sa istom tehnologijom (standard ili runflat).

(1) Test suvog kočenja, između 100 i 0 km / h, sproveden od strane Službe za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u septembru 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI. 
(2)
Test vlažnog kočenja, između 80 i 20 km / h, koji je izvršila Služba za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u avgustu 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI.
(3)Test rukovanja u vlažnim uslovima, na stazi dugačkoj 1050 m, koju je sprovela Služba za proizvode TÜV-SÜD-a, na Michelin-ov zahtev, u avgustu 2018. godine, na dimenziji 235/60 R 18 107W na automobilu Audi Q5 2.0 TDI.
(4) Test koji je sproveo DEKRA TEST CENTAR, na Michelin-ov zahtev, između avgusta 2018. i septembra 2018. godine, na dimenziji 235 / 60R18 107W na Hyundai Sante Fe CRDi. Testovi su prešli više od 10.000 km u stvarnoj upotrebi (D50), a procenjena dugovečnost se temelji na ekstrapolaciji na 1.6 mm.

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?