PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Kako čuvati zimske gume?

Pravilno čuvanje zimskih guma je bitno za sprečavanje bilo kakve štete na njima. Evo nekoliko saveta za najbolji način čuvanja zimskih guma.

Kako da ih čuvam?

Ne bi trebalo da čuvate vaše zimske gume napolju i nekorišćene na vašem vozilu duže od mesec dana jer se tako mogu oštetiti, ili može doći do negativnog uticaja na njihov performans. Umesto toga, možete podići vaše vozilo ili jednostavno ukloniti gume sa njega. Ukoliko uklanjate gume, zapamtite njihovu poziciju na vozilu. Na taj način, sledeće zime, bićete u mogućnosti da rotirate njhovu poziciju da izjednačite habanje. Takođe, savetuje se da ih operete vodom, očistite i pažljivo osušite (radi izbegavanja korozije) pre skladištenja.

Gde da ih čuvam?

Gume bi trebalo skladištiti na hladnom mestu daleko od direktne sunčeve svetlosti, izvora toplote i ozona kao što su vrele cevi ili generatori. Izlaganje ovim elementima tokom produženog vremenskog perioda iscrpljuje agense za oksidaciju i habanje gume unutar nje i dovodi do pucanja. Garaže, podrumi i šupe su idealne za ovu svrhu a postoje i posebne kese za zaštitu. Proverite da li je površina na kojoj se čuvaju gume čista i bez masnoća, goriva ili nekih drugih supstanci koje mogu oštetiti gumu. Ukoliko živite u gradu, u manjem prostoru, možete iznajmiti skladište za gume, koje se često naziva i „hotel za gume“.

Koje je najbolje rešenje za skladištenje?

Ukoliko vam je potrebno rešenje za kratkoročno skladištenje, možete poređati gume dokle god njihova visina ne prelazi 1,2 m. Ukoliko je to moguće, izbegavajte da ih slažete direktno na pod, postavljanjem palete ispod. Ukoliko vam je potrebno dugoročno rešenje, trebalo bi da ih skladištite vertikalno na policu. Polica bi trebalo da bude 10 cm od poda.

Poslednji savet pred put

Da li su vaše zimske gume na felnama? Ukoliko je tako, bolje da ih obesite ili složite u jedan red.

VIDI JOŠ SAVETA

Naši saveti za zimske gume

Koliko zimskih guma mi je potrebno?
Koliko zimskih guma mi je potrebno?

Mnogi ljudi se pitaju da li im je zaista potrebno 2 ili 4 zimske gume na vozilu. Proverite razloge zašto, za razliku od uvreženog mišljenja, je bolje postaviti 4 gume.

Pročitajte više
Kakav je zakon u vezi sa zimskim gumama u UK?
Kakav je zakon u vezi sa zimskim gumama u UK?

U Evropi, svaka država poseduje specifične zakonske odredbe u vezi sa upotrebom zimskih guma. Po zakonu, zimske gume nisu obavezne u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pročitajte više

Još saveta i video materijala

Saveti o tome kako da opremite vaše vozilo i vozite zimi
Svi naši zimski saveti
Saveti kako da bolje koristite naše zimske gume
Sve o zimskim gumama
Moja zima uz Michelin Budite bezbedni zimi

PRONAĐI PRAVU MICHELIN GUMU ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader