PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Kada postaviti zimske gume

Zašto da čekate da se zaglavite u mećavi da biste postavili svoje zimske gume? Otkrijte zlatno pravilo u vezi sa zimskim gumama: kada temperatura padne ispod +7°C, vreme je da stavite zimske gume.

Kada koristiti zimske gume?

Vremenske prilike postaju sve više i više nepredvidive i zima iznenada može postati oštra. Dakle, zašto da rizikujete na putu sa pogrešnim kompletom guma? Da biste to izbegli, sledite jednostavno pravilo: kada temperatura padne ispod +7°C, vreme je da stavite zimske gume.

Zašto da menjam gume od oktobra do aprila?

Ovaj period odgovara sezonskom padu temperature u UK. Prema tome, to je dobar indikator kada izvršiti zamenu letnjih za zimske gume. Kada prosečna spoljašnja temperatura konstantno pada ispod +7°C, letnje guma imaju slabiji učinak. Vreme je za zimske gume. Ove gume su napravljene od gumenih smesa koje ostaju mekane pod niskim temperaturama i veoma užlebljenu površinu koja omogućava optimalni učinak na hladnim kolovozima.

Da li su zimske gume obavezne?

U UK, zimske gume nisu obavezne po zakonu. Ali, ukoliko živite u udaljenim oblastima koje su podložne oštrim vremenskim uslovima, izričito se preporučuje montiranje zimskih guma. Ipak, obavezno ih je posedovati u mnogim evropskim državama tokom zimskih meseci (Austrija, Estonija, Finska, Island, ...). Prema tome, proverite zakone i pravila pre prelaska granice!

Poslednji savet pred put

Jednom kada montirate zimske gume, trebalo bi da proveravate pritisak svake gume jednom mesečno. Ukoliko pritisak podešavate u toplim uslovima, dodajte 0,2 bara (3 psi) na fabrički preporučen pritisak da bi se ispravila varijacija koju izaziva negativna temperatura.

VIDI JOŠ SAVETA

Naši saveti za zimske gume

Kako izabrati zimske gume?
Kako izabrati zimske gume?

Dakle, odlučili ste se da kupite zimske gume, ali niste sigurni da li ste odabrali pravi model. Lako je! Samo poslušajte naše savete i donesite pravu odluku.

Pročitajte više
Da li zimske gume mogu da koristim tokom cele godine?
Da li zimske gume mogu da koristim tokom cele godine?

Primamljujuće zvuči upotreba jednog kompleta guma za hladno vreme tokom cele godine, ali da li je to dobro rešenje?

Pročitajte više

Još saveta i video materijala

Saveti o tome kako da opremite vaše vozilo i vozite zimi
Svi naši zimski saveti
Saveti kako da bolje koristite naše zimske gume
Sve o zimskim gumama
Moja zima uz Michelin Budite bezbedni zimi

PRONAĐI PRAVU MICHELIN GUMU ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader