PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

ŠTAMPA I NOVOSTI CENTAR

MICHELIN ima pionirsku ulogu i novom šampionatu FIA Formula E

MICHELIN ima pionirsku ulogu i novom šampionatu FIA Formula E

MICHELIN je izabran da postane zvanični partner u pneumaticima na FIA Formula E šampionatima za naredne tri godine, do 2015.

Nakon tenderskog procesa pokrenutog od strane FIA (Federation International de l' Automobile), ponuda francuskog brenda je izabrana od strane upravnog organa motorsporta zbog znanja u tri različite oblasti, u tehničkoj ekspertizi, njegovom marketinškom planu i njegovom uključivanju u programu promocije mobilnosti.

Paskal COUASNON, direktor Motorsport odeljenja Michelin Grupe, ističe kako je francuski proizvođač pneumatika zadovoljan i ponosan zato što je izabran da bude deo novog FIA Formula E šampionata: "Kada su u pitanju energetski efikasni pneumatici i odgovornost motorsporta, MICHELIN se ovde ističe kao pionir. Ova nova serija trkačkih pneumatika je cenjena od strane MICHELIN-a preko činjenice da ona uvodi novi oblik moći i uspeva u tome da dovede sportski stil u gradskim centrima. Iskoristićemo našu stručnost da takmičarima ovog veoma inovativnog i novog šampionata pružimo nove MICHELIN pneumatike modifikovane da izvuku najbolje od ovih automobila. FIA Formula E prvenstvo je savršen izlog za MICHELIN Total Performance koncept koji se sastoji od istovremenog rada svih faktora koji doprinose performansama pneumatika, uključujući i one za koje se obično veruje da su neuskladivi."

 

CP_MICHELIN_FIA Formula E_SER

KONTAKT ZA MEDIJE

Simona LUPICA

PR Manager

simona.lupica@michelin.com