PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Kakav je zakon u vezi sa zimskim gumama u UK?

U Evropi, svaka država poseduje specifične zakonske odredbe u vezi sa upotrebom zimskih guma. Po zakonu, zimske gume nisu obavezne u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zašto nije obavezno posedovati zimske gume?

Postoji nekoliko razloga zašto zimske gume nisu obavezne u UK. Najočigledniji je taj što u mnogim delovima države su uslovi u toku zime retko toliko oštri da zahtevaju zimske gume. Drugi razlog je taj što usled retke pojave snega i leda na putevima, većina vozača jednostavno neće voziti ukoliko su uslovi toliko loši. Obratite pažnju da čak iako lanci za sneg nisu obavezni, imate pravo da ih koristite u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zimske gume i osiguranje

Pošto zimske gume nisu obavezne u UK, bilo je primera u prošlosti da osiguravajuća društva povećavaju premiju za korisnike koji koriste zimske gume. Ova tačka je regulisana od strane Udruženja osiguravajućih društava u Britaniji (Association of British Insurers ABI). Izdali su izjavu koju je potpisalo nekoliko osiguravajućih društava koja su se složila da ne primenjuju premiju ili menjaju pokrivenost ukoliko postavite zimske gume. Ipak, preporučuje se da obavestite svoje osiguravajuće društvo o činjenici da koristite zimske gume.

Poslednji savet pred put

Ukoliko želite da izbegnete bilo kakve probleme sa vašim osiguravajućim društvom, proverite da li vaše zimske gume pravilno postavljene prema specifikaciji vašeg vozila.

VIDI JOŠ SAVETA

Naši saveti za zimske gume

Kakav je zakon u vezi sa zimskim gumama u inostranstvu?
Kakav je zakon u vezi sa zimskim gumama u inostranstvu?

U UK, zimske gume nisu obavezne. Ali, da li ste sigurni da poznajete zakone u Evropi sledeći put kada krenete na skijanje?

Pročitajte više
Kada postaviti zimske gume?
Kada postaviti zimske gume?

Zašto da čekate da se zaglavite u mećavi da biste postavili svoje zimske gume? Otkrijte zlatno pravilo u vezi sa zimskim gumama: kada temperatura padne ispod +7°C, vreme je da stavite zimske gume.

Pročitajte više

Još saveta i video materijala

Saveti o tome kako da opremite vaše vozilo i vozite zimi
Svi naši zimski saveti
Saveti kako da bolje koristite naše zimske gume
Sve o zimskim gumama
Moja zima uz Michelin Budite bezbedni zimi

PRONAĐI PRAVU MICHELIN GUMU ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader