PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Koliko zimskih guma mi je potrebno?

Mnogi ljudi se pitaju da li im je zaista potrebno 2 ili 4 zimske gume na vozilu. Proverite razloge zašto, za razliku od uvreženog mišljenja, je bolje postaviti 4 gume.

Bezbednost na prvom mestu

Ukoliko odlučite da montirate zimske gume na vaš automobil, trebalo bi da znate da se preporučuje da postavite sve 4 gume. Zaista, postavljanjem različitih kompleta guma na prednje i zadnje točkove povećavate rizik od gubitka stabilnosti i ravnoteže vašeg vozila. Takođe, pojačava se habanje svih guma. Prema tome, opremanjem svih točkova u suštini mudrije investirate vaš novac na dugi rok...

Koji su rizici od postavljanja dve zimske gume spreda?

Ukoliko koristite samo dve zimske gume spreda, to znači da je zadnji deo vašeg vozila ranjih za ledene/vlažne uslove. Ovo dovodi do proklizavanja zadnjeg dela koje može biti veoma nezgodno kada je neočekivano. Povećava se rizik okretanja vozila pri ubrzavanju (kod vozila sa zadnjom vučom) ili prevrtanja vozila (vozila sa prednjom i zadnjom vučom).

Koji su rizici od postavljanja dve zimske gume straga?

Ukoliko postavite dve zimske gume straga, iskusićete isti disbalans između točkova i možete na kraju izgubiti i kontrolu nad vozilom kao i proklizavanje – što znači da će se vaše vozilo kretati u jednom smeru uprkos vašim naporima da ga usmerite u drugom.

Poslednji savet pred put

Pre kretanja na put u hladnim uslovima, proverite izveštaje o stanju na drumu. Pomoći će vam u donošenju odluka i izbegavanju opasnih situacija.

VIDI JOŠ SAVETA

Naši saveti za zimske gume

Koji pritisak koristiti u zimskim gumama?
Koji pritisak koristiti u zimskim gumama?

Pritisak u gumama je veoma bitna komponenta bezbednosti vozila. Nastavite sa čitanjem i saznajte koji je pravi pritisak za vaše zimske gume.

Pročitajte više
Kako proveriti habanje zimskih guma?
Kako proveriti habanje zimskih guma?

Bitno je redovno proveravati habanje vaših guma da obezbedite sigurnost vašeg vozila. Evo nekoliko odgovora na pitanja koje možda imate na tu temu.

Pročitajte više

Još saveta i video materijala

Saveti o tome kako da opremite vaše vozilo i vozite zimi
Svi naši zimski saveti
Saveti kako da bolje koristite naše zimske gume
Sve o zimskim gumama
Moja zima uz Michelin Budite bezbedni zimi

PRONAĐI PRAVU MICHELIN GUMU ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader