PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Kako izabrati zimske gume?

Dakle, odlučili ste se da kupite zimske gume, ali niste sigurni da li ste odabrali pravi model. Lako je! Samo poslušajte naše savete i donesite pravu odluku.

U kakvim uslovima obično vozite zimi?

Ukoliko redovno vozite pod veoma oštrim zimskim uslovima kao što su sneg ili led, Michelin preporučuje upotrebu zimskih guma. MICHELIN ALPIN serija proizvoda će vam pomoći da uživate u bezbednom, udobnom i preciznom iskustvu u vožnji, bez obzira na to koliko je zima oštra.

Ukoliko se uslovi vožnje često menjaju i sneg ponekad pada, MICHELIN Cross Climate gume su stvorene za vas: u pitanju su prve zimske gume koje imaju zimsku sertifikaciju (3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake – pahuljica u planini sa tri vrha).

Za kakvo god rešenje da se opredelite, Michelin vam savetuje da se odlučite za zimske gume sa 3PMSF sertifikatom: one su odobrene kroz redovno testiranje i garantuju pravo nivo performansa u zimskim uslovima.

Koji model automobila vozite?

U okviru jedne serije guma može postojati nekoliko modela koji odgovaraju različitim tipovima vozila (sport, SUV, itd.). U zavisnosti od breda koji vozite, modela ili motora, ponekad je potrebno nabaviti poseban komplet. Ponekad i godina proizvodnje vozila može imati uticaj. Najbolje rešenje je konsultacija sa specijalistom za gume da se uverite da vaše gume odgovaraju zahtevima vašeg vozila.

Koja je veličina vaših točkova?

Još jedan način izbora pravih zimskih guma za vaše vozilo jeste poznavanje veličine vaših točkova. Informacije koje se podrazumevaju pod „veličinom točkova“ uključuju različite elemente: širinu, visinu, prečnik, indeks opterećenja i indeks brzine. Indeksi opterećenja i brzine pružaju veoma bitne informacije za dobijanje najboljeg mogućeg rešenja.

Poslednji savet pred put

Ukoliko niste sigurni kako da izaberete zimske gume za vaš automobil, Michelin vam može ponuditi neke odgovore. Michelin nudi online servis za pretragu koji vam omogućava da unesete sve bitne informacije o vašem automobilu i izračunava za vas koje zimske gume predstavljaju najbolju opciju.

VIDI JOŠ SAVETA

Naši saveti za zimske gume

Kada postaviti zimske gume?
Kada postaviti zimske gume?

Zašto da čekate da se zaglavite u mećavi da biste postavili svoje zimske gume? Otkrijte zlatno pravilo u vezi sa zimskim gumama: kada temperatura padne ispod +7°C, vreme je da stavite zimske gume.

Pročitajte više
Razlika između letnjih i zimskih guma
Razlika između letnjih i zimskih guma

Ukoliko niste specijalista može biti veoma teško razumeti razliku između zimskih i letnjih guma. Otkrijmo koje više odgovaraju vašim potrebama uz pomoć ovog brzog vodiča.

Pročitajte više

Još saveta i video materijala

Saveti o tome kako da opremite vaše vozilo i vozite zimi
Svi naši zimski saveti
Saveti kako da bolje koristite naše zimske gume
Sve o zimskim gumama
Moja zima uz Michelin Budite bezbedni zimi

PRONAĐI PRAVU MICHELIN GUMU ZA MOJ AUTOMOBIL

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader