PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

ŠTAMPA I NOVOSTI CENTAR

Michelin na 65. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu

Michelin na 65. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu

Na svom štandu na 65. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu, Michelin je još jednom pokazao da je inovacija pneumatika u srcu svih poslovnih aktivnosti.

Zato timovi Grupe za istraživanje i razvoj prenose tehnologije razvijene kroz automobilske trke za dobrobit javnosti. Michelin grupa je objavila da aktivno učestvuje u FIA Formula E šampionatu. Tehnološki interes sporta (u kome učestvuju i električni automobili), činjenica da se trka održava u centru grada i korišćenje automobila sa jednim sedištem opremljene po prvi put sa 18-inčnim pneumaticima predstavljaju tehničke izazove za nove pneumatike. Michelin-ovo učešće pokazuje da auto trke pružaju konkretna rešenja za pitanja koja se odnose na mobilnost ljudi i roba.

Michelin Grupa objavljuje da je njen novi pneumatik ultra-visokih performansi, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, jedini sertifikovani pneumatik za dva nova, izuzetna pneumatika predstavljena na trkama, Ferrari 458 Speciale i Porsche 918 Spyder.

U skladu sa MICHELIN-ovom Total Performance strategijom, koja omogućava da se u jednom pneumatiku objedini vise performansi, Michelin objavljuje da MICHELIN Energy Saver + i MICHELIN Pilot Sport 3 pneumatici opremaju novi Peugeot 308, čime pomažu automobilu da bude energetski efikasniji dok istovremeno pruža izuzetnu bezbednost, upravljanje i dugovečnost.

 

RS_2013_DP_MICHELIN_IAA Frankfurt_SER.pdf

KONTAKT ZA MEDIJE

Simona LUPICA

PR Manager

simona.lupica@michelin.com