PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Vodič Za Vožnju

Super automobili susreću pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 21 јун 2011

Super automobili susreću pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport

Šta Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo i Ferrari 458 Italia imaju zajedničko? Pridružili su se najprestižnijim sportskim automobilima na stazi Autodrome u Dubaju kako bi ispitali najbrže komercijalne pneumatike (1)— MICHELIN Pilot Super Sport. Pneumatike bazirane na tehnologiji razvijenoj za 24-časovnu trku Le Mans.

Najskuplja test vožnja na svetu?

Dizajnirane za ultimativno vozno iskustvo, uz obezbeđivanje maksimalne sigurnosti čak i u najekstremnijim uslovima, test vozači isprobali su pneumatike MICHELIN Pilot Super Sport. Impresivan start sa gotovo 3,5 miliona evra vrednim čistim užitkom, što uključuje modele poput Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia i Lamborghini Gallardo LP 560. Testirajući gumu do njenih krajnjih granica i uživajući u svakom trenutku, Koenigsegg Agera postigao je maksimalnu brzinu od 390 km na sat.

Dokazane performanse

Šta je rezultat ovog ekstravagantnog testa? Samouvereni osmesi na licima. Pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport drže na putu kao nijedni drugi. A naročito kad  se teraju preko uobičajenih granica.  Prilikom testiranja ovih pneumatika glavni fokus bile su kočione performanse pri velikim brzinama, na mokrim i svhim putevima i samo ponašanje na putu. Gledajući izbliza, ovi pneumatici zaista se izvrsno ponašaju u krivinama (2). No, to nije nimalo iznenađujuće jer su razvijeni—za maksimalnu bezbednost, učinak i izvrsnost u vožnji— za Porsche, Ferrari i BMW M.

Alhemičari na delu

Za bolje držanje na putu, kočenje i ukupne bezbednosne performanse, čak i u najekstremnijim uslovima, uz izvanrednu kilometražu, pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport kombinuju tri tehnologije dokazane u trkama izdržljivosti:

Twaron® pojas

Pneumatici MICHELIN Pilot Super Sport izrađeni su od Twarona, čija je otpornost pet puta veća od čelika. On pomaže središnjim rebrima da ostanu ravna i stabilna. To znači bolje držanje na putu bez vibracija — čak i u najekstremnijim vremenskim uslovima.

Dvokomponentni dizajn

Izvorno razvijena za trkačke pneumatike, ova tehnološka inovacija koristi različite smese gume na levoj i desnoj strani gazećeg sloja. Jedna vrsta (od elastomera pojačanog sa čađi razvijena za trku Le Mans) je za vožnju po suvim, veoma oštrim krivinama. Druga vrsta (od elastomera visokog nivoa prianjanja najnovije generacije) namenjena je za vožnju po mokrim putevima i savršena za svakodnevnu bezbednost.

Promenjiva dodirna površina 2.0

Zahvaljujući najnaprednijem, digitalnom simulacionom softveru koji se koristi u vazduhoplovstvu i automobilskoj industriji, pritisak i temperatura ravnomerno su raspoređeni po dodirnoj površini pneumatika s tlom. Premda se oblik dodirne površine u krivinama menja, količina gume u kontaktu s tlom ostaje ista.

Jasno je da su ovi pneumatici dizajnirani tako da našim omiljenim automobilima omoguće da se na putu ponašaju u skladu sa očekivanjima, ali uvek na najsigurniji mogući način. Sa svom tom tehnologijom, stručnosti i sportskim naslijeđem iza pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport, u budućnosti možete očekivati mnogo pobedničkih krugova.
(1) Najbrže prolazno vreme na suvoj stazi. Ispitivanja sproveo TÜV 2010. na pneumaticima 245/40ZR18Y i 235/35ZR19Y, u odnosu na 5 glavna konkurenata (tada dostupnih na tržištu).
(2) Najbolje ponašanje na suvom putu. Ispitivanja sproveo TÜV 2010. na pneumaticima 245/40ZR18Y i 235/35ZR19Y, u odnosu na 5 glavna konkurenata (tada dostupnih na tržištu).

PRONAĐI PRAVE MICHELIN PNEUMATIKE

Preuzmite preporuke unosom detalja vozila ili dimenzije pneumatika i navođenjem potreba u vožnji.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader