PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Vodič Za Kupovinu Pneumatika

Koji pneumatici su najbolji za mene ove zime?

Michelin 22 окт 2012

Koji pneumatici su najbolji za mene ove zime?

Kako hladno vreme dolazi, vreme je da proverite da li je vaš automobil spreman da se nosi sa bilo kojim potencijalnim snežnim padavinama i padom temperature. Jedna od prvih stvari koju morate imate na umu, radi bezbednosti vaše porodice, jesu zimski pneumatici. Ali, da li znate razliku između pneumatika sa simbolom "Three Peak Mountain Snowflake " i "M + S" pneumatika? Pročitajte dalje.

Kako su vaši pneumatici jedina dodirna tačka između vašeg automobila i snežnog, ledenog ili mokrog puta, morate da budete sigurni da ste izabrali prave pneumatike. Samo pneumatici koji imaju simbol Three Peak Mountain Snowflake (pahulja unutar planine sa tri vrha) testirani su za upotrebu u teškim snežnim uslovima.

Ako želite zimske pneumatike koji su pogodni za širok spektar zimskih uslova vožnje, obratite pažnju na pneumatike Michelin-ovog asortimana Alpin. Zimski pneumatici mogu da prepolove zaustavni put u snežnim uslovima i da se bolje prilagode niskim temperaturama u odnosu na standardne pneumatike.

Kakvi su “M+S” pneumatici?

“M+S” pneumatici, ili pneumatici za blato i sneg, specijalno su napravljeni da poboljšaju performanse vašeg vozila na blatu i svežem ili otopljenom snegu. "M + S" se odnosi na dizajn gazećeg sloja pneumatika, koji uglavnom ima čvrsta udubljenja i/ili blokove gazećeg sloja koji su raspoređeni dalje u odnosu na standardne pneumatike. Neki "M + S" pneumatici su takođe pneumatici za sve sezone, pogodni za celu godinu, međutim, njihov učinak nije toliko visok kao kod letnjih pneumatika na toplom vremenu ili zimskih pneumatika na hladnom vremenu. Nisu svi pneumatici za blato i sneg testirani kao zimski pneumatici. S druge strane, svi zimski pneumatici nose oznaku M + S .

Saveti za pneumatike u zimskoj sezoni

Pobrinite se da vi i vaš auto budete spremni za zimu. Kao što je bitan izbor pravih pneumatika bitno je I da proverite njihov pritisak jer će on pasti u skladu sa smanjenjem temperature. Proizvođači takođe preporučuju montiranje sva 4 zimska pneumatika da bi imali maksimalnu kontrolu nad vozilom u teškim uslovima vožnje. Indeks brzine je često manji za zimske pneumatike, tako da sledite preporuke proizvođača pneumatika.

Vožnja sa pravim pneumaticima za ovu zimsku sezonu će poboljšati držanje, povećati bezbednost i omogućiti vašem automobilu optimalane uslove.

Za vas od MICHELIN-a

Vaši nedavno pregledani članci

Nema vaših nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader