PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Vodič Za Kupovinu Pneumatika

Da li treba da montiram zimske pneumatike ove godine?

Michelin 22 окт 2012

Da li treba da montiram zimske pneumatike ove godine?

Svi smo to primetili: izgleda da su zime sve ekstremnije i da duže traju. Zima predstavlja neke od najizazovnijih uslova vožnje, sa putevima koji mogu da budu mokri ili prekriveni snegom ili ledom. Da li ste razmišljali o tome da montirate zimske pneumatike? Možda bi trebalo ...

Zimski pneumatici naspram letnjih pneumatika

Većina vozača razmišlja o tome kako da poboljša bezbednost svog automobila za opasne vremenske uslove. Zimski pneumatici, ne samo da poboljšavaju bezbednost, već takođe skraćuju zaustavni put i povećavaju performanse. Zapamtite, letnji pneumatici nisu namenjeni da se koriste u hladnim vremenskim uslovima. Na niskim temperaturama, letnji pneumatici su manje efikasni na svim vrstama puteva. Zimski pneumatici su napravljeni od specijalnog gumenog jedinjenja koje odgovara ovim niskim temperaturama i za razliku od letnjih pneumatika oni ne očvrsnu na hladnoći, što povećava njihovu efikasnost i držanje.

Poboljšava bezbednost i zaustavni put

Važno je da imate kontrolu jer se osećate odgovornim za sve osobe u vašem automobilu . Da li ste proklizali na ledu ili snegu u poslednjem hladnom talasu ili niste mogli da zaustavite vozilo? Izgubiti kontrolu nad vozilom nije samo neverovatno zastrašujuće već takođe može da bude veoma opasno. Poboljšajte vaše držanje i bezbednost i smanjite verovatnoću da se opet nađete u sličnoj situaciji ove zime prelaskom na zimske pneumatike. Gazeći sloj i visok procenat prirodnog kaučuka u zimskim pneumaticima smanjuje zaustavni put i do 50 %. Razlike mogu biti iznenađujuće: tipičnom automobilu koji se kreće samo 50km/h na snegu potrebno je 48m da se zaustavi sa letnjim pneumaticima - strašno u odnosu na 24m ako je isti automobil opremljen zimskim pneumaticima.

Kada da ih montirate

Zimski pneumatici nisu samo za vožnju po snegu. Oni su specijalno dizajnirani za širok spektar zimskih uslova vožnje kao što su vlažni i mokri putevi, sneg i led. Suprotno popularnom verovanju, zimski pneumatici se ne habaju brže od letnjih pneumatika, tako da ako ih rano montirate možete ih maksimalno iskoristiti. Takođe se preporučuje da montirate 4 zimska pneumatika za optimalnu bezbednost.

Ne dozvolite da vas hladno vreme uhvati nespremne, prebacite se na zimske pneumatike i vozite bezbedno.

PRONAĐI PRAVE MICHELIN PNEUMATIKE

Preuzmite preporuke unosom detalja vozila ili dimenzije pneumatika i navođenjem potreba u vožnji.

Vaši nedavno pregledani članci

Nema vaših nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader