PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

Vodič Za Kupovinu Pneumatika

CITROËN i MICHELIN udružili su snage u izradi ekološki podobnog automobila

Michelin 21 јун 2011

CITROËN i MICHELIN udružili su snage u izradi ekološki podobnog automobila

CITROËN je odlučio da razvije eko model. Rezultat je novi CITROËN C4 predstavljen u junu 2010. Za njegovu ekološku podobnost delimično su zaslužni pneumatici—CITROËN je blisko sarađivao s kompanijom MICHELIN. Pa zašto je novi CITROËN C4 ekološki podoban automobil i kako pneumatici poboljšavaju njegove eko performanse?

Zeleni materijali

Cilj je bio svesti, od procesa proizvodnje do završnog proizvoda, ekološki štetan uticaj na minimum. Rezultat toga je automobil koji se može 85% reciklirati. Trideset delova vozila, uključujući zadnji branik, stranice vrata i koševe blatobrana, izrađeno je od zelenih materijala.

Eko automobil ne bi bio pravi eko automobil bez pneumatika koji obezbeđuju uštedu energije i 6% manju potrošnju goriva. Zato su CITROËN i MICHELIN sarađivali. Izabrani su pneumatici MICHELIN ENERGY Saver koji obezbeđuju izvanrednu potrošnju i manju emisiju ugljen-dioksida.

Nova generacija pneumatika za novu generaciju automobila

Pneumatici obezbeđuju ujednačene performanse koje smanjuju emisije CO2, obezbeđuju veću bezbednost i traju duže.

Partnerstvo za bolje performanse

Partnerstvo za bolje performanse
Bliska saradnja između ove dve marke nije prestala nakon izlaska na tržište novog modela CITROËN C4, nastavila se i nakon toga dok su se ubirali plodovi zajedničkog rada. Analize pokazuju da je ušteđeno preko 30 miliona litara goriva i sprečena emisija gotovo 72 hiljade tona CO2 u atmosferu. A to sve zahvaljujući izboru zelenih pneumatika.

PRONAĐI PRAVE MICHELIN PNEUMATIKE

Preuzmite preporuke unosom detalja vozila ili dimenzije pneumatika i navođenjem potreba u vožnji.

Vaši nedavno pregledani članci

Nema vaših nedavno pregledanih članaka

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader