PNEUMATICIPNEUMATICI SAVETISAVETI PRODAVCIPRODAVCI

High performance

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA I VISOKE PERFORMANSE: MOŽE LI OVAJ BRAK USPETI?

Michelin 08 авг 2013

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA I VISOKE PERFORMANSE: MOŽE LI OVAJ BRAK USPETI?

Upoznajte se sa najseksipilnijim drumskim paradoksom današnjice: Porsche Cayenne S Hybrid. Ovo je automobil koji može galopirati sa 380 konjskih snaga, a ipak će mnogo lakše prelaziti preko bilo kog terena. Njegove ekološke akreditive pružaju dobrodošli ugled odgovornom 4x4 vozaču, sa smanjenjem potrošnje goriva za trećinu. Impresivno, u poređenju sa mnogim dizel ekvivalentima koji će vrlo rado potrošiti 20 l/100 km. Slično tome, emisija CO2 je daleko smanjena na ovom elegantnom, mišićavom hibridu. Kombinujući visoke performanse motora sa pametnom električnom energijom je svakako deo rešenja.

Ali sa 2 tone težine auta koje lepo grli autoput, preterano zagrevanje pneumatika postaje problem i za habanje i za potrošnju goriva pošto gazeći sloj nastoji da se što više zalepi za površinu puta. Posebno kada se uzme u obzir da do jedne petine svakog rezervoara za gorivo potroše pneumatici. Izazov je bio napraviti idealnu ravnotežu faktora performansi: ubaciti “zeleno” bez uticaja na strastvenu, brzu vožnju, ugrađivanje bezbednosti i preciznosti bez žrtvovanja užitka u vožnji.

PRKOSEĆI ZAKONIMA NAUKE

Inžinjeri u Porsche-u bili su svesni izazova sa kojim se suočavaju. Za Porsche Cayenne S Hybrid, potencijalni problem pregrevanja pneumatika utiče na ekološke performanse automobila te je neophodan novi način razmišljanja. Zato su se udružili sa dugogodišnjim patnerom Michelin-om da bi zajedno dobili odgovor. Rešenje? Genijalan pneumatik koji preispituje i optimizira 3 osnovne stvari u proizvodnji pneumatika: naprednu strukturu karkase koja ograničava stvaranje toplote kako u predelu dodirne površine puta tako i ramena; strogo poverljiv sastav gumene smese; i specifičnu tehniku proizvodnje, koja je takođe dobro čuvana tajna. Rezultat? 21% smanjenja CO2 emisije. Iznenada, najzgodniji hibrid na putu deluje još privlačnije.

ZAJEDNIČKA STRAST…

…je umnožena strast. Ovaj istorijski sastanak umova nije ništa novo. U stvari, od 1960, laboratorijske ekipe u belim mantilima iz Porsche–a i Michelin-a stoje iza mnogih poboljšanja pneumatika koja su put napravila sigurnijim mestom, a posebno pri velikim brzinama. Njihova intenzivna saradnja u trkačkom svetu odavno je legendarna, i prenošenje pogodnosti sa trkačke staze na put nastavlja pružanje pogodnosti svakom vozaču. Danas, njihov timski rad odlučno je usmeren na horizont bezbednije, pametnije i uzbudljivije sutrašnjice. Blago vama!

ŠTA NAJBOLJE OPREMLJEN PORSCHE NOSI

Porsche Cayenne S Hybrid opremljen je sa MICHELIN Latitude Sport pneumaticima: oni imaju nulti stepen na pojasu sa promenljivim razmakom da bi se ograničila deformacija po gazećem sloju i dopustili ravnomerniji prenos pritiska po dodirnoj površini za bolje držanje na putu.

da bi ste pronašli najbližeg dilera, idite na michelin.rs

PRONAĐI PRAVE MICHELIN PNEUMATIKE

Preuzmite preporuke unosom detalja vozila ili dimenzije pneumatika i navođenjem potreba u vožnji.

  • AUTOMOBIL
  • SUV - 4X4
  • KOMBI - KAMPER
Loader