Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

Pneumatici za sve sezone - Da li se oni stvarno mogu koristiti tokom cele godine?

Pneumatici za sve sezone, pneumatici za sva 4 godišnja doba ili pneumatici za sve vremenske prilike: kako god ih nazivali, u pitanju su pneumatici koji su svakako na visini svog zadatka.

Automatski Pozadina 4 seasons aerial view Obaveštenja i Saveti

Šta je tačno pneumatik za sve sezone?

Pneumatik za sve sezone je hibridni pneumatik koji se može koristiti i u letnjim i u zimskim uslovima.

Pneumatici za sve sezone kombinuju tehnologiju zimskih i letnjih pneumatika kako bi vam omogućili bezbednu vožnju tokom cele godine, kako na suvim tako i na vlažnim putevima, čak i po snegu.

Iako je to česta pojava u većini zemalja Evrope, vožnja zimi sa letnjim pneumaticima nije preporučljiva. Pneumatici za sve sezone nude bezbednu alternativu, omogućavajući bolju upravljivost i prianjanje u teškim uslovima.

Što se tiče onih koji su navikli da menjaju letnje/zimske pneumatike dva puta godišnje, prelazak na pneumatike za sve sezone će vam olakšati život i uštedeti vreme!

Pneumatici za sve sezone - Da li su adekvatna alternativa zimskim pneumaticima?

Pneumatici za sve sezone imaju dobre performanse na temperaturama koje se kreću od -10 °C do +30 °C.

Ovi svestrani pneumatici su dizajnirani sa usecima sličnim kao kod zimskih pneumatika, tako omogućavajući dobru upravljivost čak i na vlažnim putevima.

Ako živite u regiji koju karakterišu blage zime i gde su snežne padavine retka pojava, onda glatka i tiha vožnja koju ćete imati sa pneumaticima za sve sezone može predstavljati adekvatnu alternativu za vas. Ove pneumatike ne morate menjati u toku godine, što vam ujedno štedi i vreme i energiju.

Zimski pneumatici ostaju ultimativni pneumatici za ekstremne vremenske prilike kao što su vejavica i poledica.

Automatski Edicija fiche1 plages util opt Obaveštenja i Saveti

Michelin CrossClimate serija: šta predstavlja?

U Evropi, pneumatici za sve sezone su prepoznatljivi po usecima sličnim onima kod tipičnog zimskog pneumatika.

Iako ostaju najbolji izbor za vožnju u ekstremnim vremenskim prilikama, zimski pneumatici nisu toliko efikasni leti, posebno kad je u pitanju potrošnja goriva i zaustavni put na suvim i vlažnim putevima.

Zahvaljujući njihovom kombinovanom leto/zima pristupu, CrossClimate serija kompanije MICHELIN izdvaja se od tradicionalnih pneumatika za sve sezone tako što nudi jedinstven dizajn koji se može prilagoditi svim vremenskim prilikama. CrossClimate serija je pogodna za sva vozila, od malih automobila do limuzina, džipova i kombija.

Kako biste saznali više o Michelin CrossClimate seriji, posetite našu veb stranicu.

 

pn002841

Povezani članci

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača