Šta su tačno zimski pneumatici?

Pneumatici za sneg, zimski pneumatici, kontaktni pneumatici ili pneumatici za blato - kako god ih nazivali, oni su uvek spremni za izazov.

guide drive in snow 2

Šta zimske pneumatike čini jedinstvenim?

 

Zimski pneumatici su pneumatici posebno dizajnirani za bezbednu vožnju pri temperaturama ispod 7ºC, bilo da je put zavejan ili ne.

Raspoznaju se po specijalnim „M+S” i/ili „3PMSF” oznakama postavljenim na bočnom zidu pneumatika.

Karakteristike zimskih pneumatika kompanije MICHELIN

1. Šare

Šare na zimskim pneumaticima su lako prepoznatljive jer ih karakterišu brojni duboki kanali. Oni su poznatiji pod nazivom „lamele”.

Ove lamele (useci) koje se nalaze na šari pneumatika funkcionišu kao „kandže”, obezbeđujući optimalne performanse po suvim, vlažnim i zaleđenim terenima.

Zimski pneumatici na temperaturama ispod 7ºC imaju bolje prianjanje u poređenju sa letnjim pneumaticima, jer su dizajnirani sa:

  • 10 puta više lamela
  • 3D samozaključavajućim lamelama koje se protežu kroz celu dubinu šara i time poboljšavaju upravljivost pri vožnji po suvim putevima
  • 10% većom dubinom šara, što omogućava elastičnost na klizavim putevima

summer sculpture michelin pcy4

winter sculpture michelin alpin

2. Specifični materijali

Zimski pneumatici se takođe razlikuju od letnjih u pogledu hemijskog sastava njihove gume. Ona je formulisana tako da ostane meka čak i pri niskim temperaturama, povećavajući njihovo prianjanje na klizavim površinama (pri uslovima vlage, snega ili poledice).

- Pri niskim temperaturama (ispod 7ºC), guma na šarama letnjih pneumatika se stvrdne, što smanjuje njeno prianjanje na tlo.

- Jedinstven sastav zimskih pneumatika im dozvoljava da ostanu elastični i da efikasno prianjaju na površinu puta.

Zbog čega bi trebalo da opremim svoje vozilo zimskim pneumaticima?

Letnji pneumatici su očigledno manje efikasni kada temperatura padne. Stvrdnuta guma koja je rezultat nižih temperatura vodi ka lošem prianjanju na putu. Zbog toga vam preporučujemo da zamenite vaše pneumatike čim temperature padnu ispod 7 °C.

Kreirani za zahteve vožnje u zimskim uslovima, zimski pneumatici su napravljeni od materijala koji su dobro prilagođeni hladnoći. Bilo da je tlo suvo, vlažno, zavejano ili zaleđeno, njihova elastična guma u kombinaciji sa dubokim šarama garantuje bolje prianjanje za tlo. Upravljanje vozilom i sama vožnja su optimizovani i smanjen je zaustavni put. 

eb002316

MICHELIN - Double Winter offer

 

Dobro je znati:

Ako povremeno vozite pri zimskim uslovima kao što su sneg ili led, pneumatici iz MICHELIN CrossClimate serije su savršeni za vas.

Ako se, sa druge strane, često susrećete sa teškim vremenskim prilikama, MICHELIN Alpin serija pneumatika poseduje baš ono što vam je potrebno da bezbedno putujete.

Koristite veb pretraživač za koji ne postoji podrška
Ovaj veb sajt ne podržava internet pretraživač koji koristite. Postoji mogućnost da pojedine funkcionalnosti ne rade kao što je predviđeno, što može dovesti do neobičnog ponašanja veb sajta prilikom njegovog pregledanja. Da biste u potpunosti iskoristili sve prednosti ovog veb sajta koristite ili nadogradite/instalirajte neki od sledećih interenet pretraživača